ANM, prognoza. ALERTĂ METEO: VREMEA, schimbare RADICALĂ

Copac - zapada
Copac - zapada

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de vreme rea. 

Informarea meteo intră în vigoare astăzi (12 ianuarie) la ora 22:00 și este valabilă până în 14 ianuarie la ora 16:00. 

Potrivit ANM, vor fi intensificări ale vântului, precipitații predominant sub formă de ninsoare, răcire. 

”Începând din cursul nopții de vineri spre sâmbătă (12/13 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile sudice și la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (13 ianuarie) local și în centrul și nord-vestul țării. Se vor înregistra viteze la rafală de 45...55 km/h, mai mari pe litoral și în sudul Banatului, de până la 60...70 km/h.

Duminică (14 ianuarie), intensificări temporare ale vântului vor mai fi în Dobrogea, mai ales în zona litoralului, sudul Banatului și local în Muntenia.

[citeste si]

Din cursul nopții de vineri (12 ianuarie) și până în dimineața zilei de duminică (14 ianuarie), temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ în majoritatea regiunilor. Acestea vor fi predominat sub formă de ninsoare în Oltenia, Transilvania și pe arii restrânse în Muntenia, mai ales lapoviță și ninsoare în Dobrogea, Banat și Crișana, iar local la munte și în Moldova va ninge. Se va forma polei sau ghețuș.
Ninsori slabe cantitativ vor mai fi pe parcursul zilei de duminică (14 ianuarie) pe litoral, sud-vestul Olteniei și sudul Banatului.

În intervalul menționat, vremea se va răci, astfel că duminică temperaturile maxime vor fi preponderent negative, iar nopțile de la începutul săptămânii viitoare vor fi geroase îndeosebi în nordul, nord-estul și centrul țării.” precizează ANM. 

VREMEA în BUCUREȘTI

Alina Șerban, meteorolog ANM, a spus, la Antena 3: ”Și în București, vremea se va răci semnificativ, vântul se va intensifica și e un surplus de senzație de rece, valorile termice care vor scădea foarte mult și va fi intensificat și de vânt, care va sufla cu 45-55 km/h în mod deosebit în această noapte și pe parcursul zilei de mâine. Valorile maxime în Capitală vor fi de 0 și sub zero grade pe parcursul zilei de duminică, iar nopțile vor deveni foarte reci, cu valori termice cuprinse între -8 și -5 grade Celsius”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel