Aniversare regală. Prinţul Philip, soțul reginei Elizabeta a II-a, la 98 de ani

Prinţul Philip, soţul de peste şapte decenii al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii
Prinţul Philip, soţul de peste şapte decenii al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Prinţul Philip al Marii Britanii, soţul reginei Elizabeth a II-a, şi-a aniversat, luni,  ziua de naștere.  


 

Prinţul Philip, soţul de peste şapte decenii al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a împlinit, luni, vârsta de 98 de ani.

Prinţul Philip este cel mai vârstnic şi cel mai longeviv consort din istoria Mării Britanii. Regina, cu 5 ani mai tânără, l-a descris mereu drept "sprijin şi ghid constant" al său.

Philip, al cărui titlu oficial este "duce de Edinburgh", îşi va sărbători ziua de naştere într-un cadru privat.

Soţul suveranei britanice s-a retras oficial din viaţa publică în august 2017. Pe cât posibil, este însă prezent la evenimentele de familie. Luna trecută l-a cunoscut pe cel mai nou strănepot, Archie Harrison, fiul prinţului Harry.

Prinţesa Elisabeta s-a căsătorit cu Philip Mountbatten, tânăr ofiţer de marină, în catedrala Westminster din Londra pe 20 noiembrie 1947.

Glumele Prinţului Philip 

Prinţul Philip este asociat în mod iremediabil cu numeroase glume riscante lansate în public la diverse evenimente oficiale. Unele pur şi simplu glume proaste, altele necorespunzătoare din punct de vedere al corectitudinii politice.

"Ai reuşit să scapi fără să fii mâncat?", a fost una dintre replicile sale pentru un student britanic ce a mers într-o expediţie de unul singur în Papua Noua Guinee, în 1998.

În 1966, soţul reginei a  declarat că "femeile britanice nu ştiu să gătească", iar mai recent a spus: "Copiii merg la şcoală pentru că părinţii lor nu-i doresc în casă".

Prinţul Philip şi regina Elizabeth au împreună patru copii: prinţul Charles de Wales, prinţesa regală Anne, ducele Andrew de York şi contele Edward de Wessex. De asemenea, au opt nepoţi şi opt strănepoţi, cel mai recent născut fiind fiul ducilor Harry şi Meghan de Sussex, Archie, în vârstă de o lună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel