Angela Moldovan a murit

Angela Moldovan
Angela Moldovan

Cunoscuta interpretă de muzică populară Angela Moldovan a murit, duminică, în jurul prânzului, la vârsta de 86 de ani, anunță realizatoare TVR Iuliana Tudor, pe pagina personală de Facebook.

Născută pe 19 septembrie 1927, la Chişinău, Angela Moldovan a crescut în România, unde s-a mutat împreună cu familia, la Târgu Mureş. Ulterior, ea a mai locuit la Timişaora şi Suceava, unde a terminat liceul.

A studiat Conservatorul la Cluj, iar în 1950 a debutat pe scena Operei din Cluj-Napoca, unde a activat până în 1954. Din repertoriul său de cântăreaţă de operă fac parte "Nunta lui Figaro", "Rigoletto" sau "Hansel şi Gretel".

Din 1953 a fost solistă a Ansamblului "Barbu Lăutaru", iar ulterior a cântat în Ansamblul "Ciocârlia".

Angela Moldovan a avut şi o scurtă experienţă ca actriţă, jucând rolul bunicii în filmul "Veronica".

Totuşi, Angela Moldovan este cunoscută publicului în special datorită carierei sale în muzica populară, domeniu în care a debutat în anii '60, cu melodia "La Oglindă", pe versuri de George Coşbuc". Poate cea mai cunoscută melodie a sa este "Mi-am făcut bundiţă nouă", pe care o învăţase de la bunica sa din Basarabia.

Angela Moldovan a primit pe 29 noiembrie 2002 Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler, "pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel