Angela Merkel-Sigmar Gabriel, acuze grave ale colegilor de coaliție pentru cancelarul german

Partenerii de coaliție ai cancelarului german o acuză pe Angela Merkel că este responsabilă de declinul Europei. Declarațiile au fost făcute după ce Merkel și-a anunțat oficial candidatura pentru un al patrulea mandat în fruntea Germaniei. 

Anunțul făcut de Merkel a deschis practic campania electorală în Germania și a atras replici tăioase ale partenerilor de coaliție deși cele două partide trebuie să continue alianța până la alegerile din luna septembrie a anului viitor. 

"Nu văd cum ar putea Angela Merkel să ajute Germania și să o pregătească pentru viitoarele provocări," a declarat secretarul general al SPD, Katarina Barley. Ea a adăugat că Merkel nu mai are ce să demonstreze după 12 ani de mandat.

Președintele SPD, Sigmar Gabriel, care îndeplinește și funcțiile de ministru al Economiei și vice-cancelar i-a acuzat deopotrivă pe Merkel și pe ministrul de Finanțe, Wolfgand Schaeuble de neglijență în gestionarea crizelor din Europa. 

Doisprezece ani de Merkel și Schaeuble nu au oprit declinul în Europa, ci mai degrabă l-au accelerat", a declarat Gabriel pentru ziarul RND, citat de Reuters.

Liderii partidului de centru stânga(SPD) o acuză de asemenea de performanțe foarte slabe în fruntea Europei.

Acuzațiile vin să scadă popularitatea Angelei Merkel în condițiile în care Sigmar Gabriel dorește să obțină la rândul său funcția de cancelar al Germaniei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel