Angajații Nike primesc o săptămână de concediu pentru sănătatea mentală

Pexels
Pexels

Angajații Nike de la sediul central primesc o săptămână de concediu pentru a avea grijă de sănătatea mentală. 

Personalul de la sediul corporativ al Nike din Oregon a primit o săptămână liberă pentru a se îngriji de sănătatea mintală, înainte de întoarcerea la birou în septembrie, transmite BBC. De astăzi până vineri, firma americană se va „opri” pentru a le oferi angajaților o perioadă odihnă după un an greu.

"Luați-vă timp pentru a vă relaxa, a vă elimina stresul și pentru a petrece timp cu cei dragi", a spus Matt Marrazzo, un lider executiv al firmei, într-un mesaj către personal.

Alte companii au luat astfel de inițiative

Inițiativa urmează exemple similare de la companiile ce dețin aplicația de întâlniri Bumble și platforma Linkedin. Un număr tot mai mare de angajați au raportat că se simt extenuați în timp ce pandemia continuă și mulți continuă să lucreze de acasă. Mari companii americane precum Apple, Uber și banca Wells Fargo au întârziat, de asemenea, planurile pentru  reîntoarcerea personalului la birou, pe măsură ce numărul de infecții crește în SUA.

Anunțând săptămâna trecută pe Linkedin, Marrazzo a transmis personalului Nike: „Nu munciți” - adăugând că anul trecut a fost unul „dur” și că au „trăit un eveniment traumatic”.

„Într-un an (sau doi) spre deosebire de oricare altul, timpul pentru odihnă și recuperare este esențial pentru a funcționa bine și pentru a rămâne sănătos”. 

„Nu este doar o „săptămână liberă” pentru echipă...este o recunoaștere a faptului că putem acorda prioritate sănătății mintale și totuși putem lucra”.

Un an de succes pentru Nike

Conform rapoartelor, se reflectă și faptul că Nike a avut un an de succes, cu vânzări în creștere, stocul său câștigând 20%.

Bumble, aplicația de întâlniri în care femeile sunt responsabile de prima mișcare, le-a spus celor 700 de angajați din întreaga lume să se oprească și să se concentreze asupra lor în iunie. Un director executiv a dezvăluit pe Twitter că fondatorul Whitney Wolfe Herd a luat această inițiativă „după ce a intuit corect epuizarea colectivă”. LinkedIn și-a oferit lucrătorilor săi o săptămână liberă în aprilie, în timp ce Citi Group a declarat în martie că va avea „vineri fără zoom” pentru a combate oboseala di timpul pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel