Andreea Sava, trucuri ca să mănânci mai sănătos

Facebook / Andreea Sava
Facebook / Andreea Sava

Andreea Sava a scris despre trucurile care te ajută să mănânci mai sănătos și dietetic fără prea mare efort.

1. Alege mereu făina integrală

Când n-ai timp și ți-e foame, cel mai simplu și la îndemână este să iei repede niște biscuiți sau ceva asemănător. N-o să încep cu teorii că mai bine mănânci 3 frunze de salată dar nu e un efort colosal să alegi acele produse care au ingrediente mai sănătoase, cum ar fi făina integrală în loc de cea albă. Nici nu realizați ce diferență colosală este pentru organism.

Făina albă are încărcătură glicemică uriașă plus că, prin procesarea excesivă, este golită de nutrienți. Fără vitamine și minerale dar bombardat cu tone de zahăr, organismul nu face decât să meargă în stare de avarie. Cât timp credeți că poate funcționa așa, fără repercusiuni?

2. Alegeți produsele cu înlocuitori sănătoși pentru zahăr

Acum să vorbim despre soluțiile simple și la îndemână. Prima: folosirea zahărului brut în loc de cel rafinat sau a mierii, cu amendamentul că nu trebuie pusă în băuturile fierbinți fiindcă la peste 40 de grade Celsius devine toxică. Adică le lăsați să se răcească puțin.

Apoi, când îți este poftă de o prăjitură, cumpără una din categoria celor raw-vegan. Acest gen de cofetărie folosește fructe foarte dulci, cum sunt curmalele, pentru a îndulci produsele. De asemenea, există și produse de cofetărie cu coacere care sunt făcute din ingrediente sănătoase. Acum se găsesc peste tot, inclusiv la supermarket. E adevărat că sunt puțin mai scumpe dar n-o să faci economie tocmai de la lucrurile pe care le bagi în corpul tău!

3. Mănâncă un singur fel de mâncare la o masă

În loc să mănânci rar și mult, mai bine puțin și des. Nu implică să suferi de foame, nemâncând pe fond de foame avansată nu te vei îndopa deci, fără să-ți dai seama, vei mânca fix atât cât are nevoie organismul, nu de disperare, plus, poate cel mai important aspect, vei evita combinațiile alimentare care îngrașă și sunt nocive pentru sănătate iar organismului îi va fi mult mai ușor să digere.

Citiți continuarea aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel