Andreea Sava, reguli care te ajută să slăbești fără să ții cură

Andreea Sava
Andreea Sava

Jurnalista Andreea Sava a scris despre regulile care te ajută să slăbești fără să ții cură.  

Într-o postare pe blogul personal, Andreea Sava spune că a ține cură de slăbire nu e ușor și nu oricine poate. 

Efecte vor apărea cu siguranță dacă respectați următoarele reguli simple și care nu necesită vreo schimbare bruscă în obiceiurile alimentare.

1. Mănâncă neapărat dimineața
Săritul peste micul dejun este cea mai proastă idee, o dată fiindcă organismul nu va avea combustibil exact atunci când are cea mai multă activitate și se va apuca să-și facă depozite de grăsimi plus că vor apărea carențe de nutrienți despre. În al doilea rând pentru că veți ajunge să mâncați pe fond de foame avansată și deci să mâncați mai mult decât aveți nevoie și, dacă se mai întâmplă și într-un moment nepotrivit, când nu aveți acces la alimente de calitate, vă veți potoli foamea mâncând numai prostii care nu vă aduc nimic bun pentru organism dar îngrașă îngrozitor.

Partea minunată la micul dejun e că puteți mânca chiar și fără restricții. Este singurul moment din zi potrivit pentru asta. Mâncați cât mai consistent și veți vedea că veți ajunge, per total, să consumați o cantitate mai mică de mâncare de-a lungul zilei. Este momentul excelent și pentru carbohidrați.

2. Mănâncă puțin și des
Mâncatul pe fond de foame avansată vă face să consumați o cantitate mai mare de mâncare decât aveți de fapt nevoie pentru a vă sătura. Ați mai auzit, probabil, că senzația de sațietate nu e dată de stomac ci vine de la creier și durează puțin până se instalează, nu e instantanee.

Ideal este să ajungeți la formula de 5 mese pe zi: 3 principale și 2 gustări. Desigur că ăsta este un obiectiv pe termen lung.

3. Seara proteine
Aici mă refer la ultima masă din zi. Pentru a metaboliza proteinele, organismul depune un efort mai mare decât în cazul carbohidraților sau grăsimilor. Adică, pe de o parte, va arde mai multe calorii și, pe de alta, procesele metabolice se vor intensifica.

Așadar cina ar trebui să arate în genul: carne slabă făcută la grătar, cuptor sau abur, deci fără să fie încărcată cu grăsimi, cu garnitură de legume făcute tot fără ulei și o salată cât mai simplă: salată verde cu lămâie, din verdeață și legume, fără crutoane sau sosuri.

[citeste si]

4. Desertul separat și evită combinațiile care îngrașă
Dezobișnuirea de a mai mânca desert la finalul mesei este un pas uriaș spre a pierde kg în plus și, apoi, să vă mențineți silueta. Desertul, fie că vorbim despre prăjituri sau fructe, trebuie mâncat ca masă distinctă și la distanță de 2 ore de orice altă masă, ideal în prima parte a zilei, nu seara.

Citiți continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel