Andreea Sava, greșelile făcute în bucătărie și care te îngrașă

Andreea Sava, de la Antena 3, a dezvăluit pe blogul personal care sunt greșelile pe care le facem frecvent în bucătărie și îngrașă exagerat de mult.

Iată care este topul greșelilor pe care le facem în bucătărie și în urma cărora ne îngrășăm.
1. Cartofii, garnitură pentru carne sau în combinație cu alte proteine animale (brânză)

Cartoful este perceput aproape exclusiv ca garnitură la friptură sau combinat în diverse moduri cu brânză. Foarte greșit. Amidonul, conținut în cantitate mare de cartofi, nu este digerat de aceleași enzime și în aceleași condiții de PH ca proteinele din carne. Deci combinația duce la îngreunarea digestiei și la acumularea de kilograme.

Gătiți corect, însă, cartofii nu doar că nu îngrașă, dar te ajută să slăbești.

2. Amestecul de proteine: brânză, ouă, carne

Este una dintre cele mai răspândite greșeli ale bucătăriei moderne, în special a celei fast food. Burgerii moderni combină tot ce se poate, de la carne, brânză, ouă, sosuri etc. Adevărate bombe calorice și pericole pentru ficat, în special.

Organismul uman nu este construit ca să digere mai multe feluri de proteine în același timp, spune profesorul Gheorghe Mencinicopschi în care eu am mare încredere. Așadar, primul pas pe care trebuie să-l faci este să-ți schimbi dieta și modul de gătit în funcție de tabelul combinațiile sănătoase.

Și tot aici încadrăm și o altă greșeală extrem de frecventă: brânza ca sos peste carne, o delicatesă, de altfel, în cele mai rafinate bucătării.

3. Noțiunea de desert

Există peste tot în lume și este un obicei prost pe care-l dai mai departe copiilor tăi. Dulciurile, în general, trebuie evitate din cauza multiplelor efecte nocive ale zahărului rafinat asupra sănătății.

Desertul trebuie mâncat separat, ca gustare, la distanță de 2 ore de orice altă masă, chiar dacă vorbim despre fructe, nu neapărat despre dulciuri.

4. Laptele cu cereale

Asocierea glutenului din cereale, carbohidrat adică, și proteinele din lapte îngrașă. Este o regulă știută pentru diete: asocierea proteine-carbohidrați cu asimilare lentă îngrașă. Din acest motiv, cerealele trebuie să fie integrale, eventual fără gluten. Iar, din când în când, laptele poate fi altfel decât cel de origine animală. Da, există și alte variante. De exemplu, cel din migdale.

Mai multe informații AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel