Andreea Sava, greșeli pe care le faci vara

Andreea Sava
Andreea Sava

Andreea Sava a scris, pe blogul personal, despre greșelile făcute vara și care afectează silueta și sănătatea.

Șapte greșeli majore făcute vara și care sunt soluțiile corecte:

1. Nu bei ce și cum trebuie
Așa cum am mai spus, să bei nu înseamnă că te și hidratezi. În primul rând, trebuie să crești cantitatea de lichide. Dacă în mod normal trebuie să bei 2 litri de apă, pe vreme caniculară trebuie să ajungi până la 3 litri. Dacă mai faci și mișcare, chiar mai mult de atât.

Bea apă constat, nu o cantitate mare când ți-e sete. Cam la jumătate de oră bea apă încet, cu înghițituri mici și profesorul Mencinicopschi spune că e foarte important să o plimbi în gură înainte de a o înghiți ca să se amestece cu salivă. Neapărat apa să fie minerală plată pentru a compensa pierderea de minerale din această perioadă. Adică nu beți apă de la robinet, chiar dacă e fiartă.

Nu e bine să bei lichide reci sau cu gheață. Deci nici apa. Cea mai indicată este temperatura camerei. Ceaiurile calde sunt foarte bune în această perioadă pentru că ajută procesul de termoreglare a organismului.

2. Nu reduci cantitatea de cafea
Cafeaua deshidratează. Dacă nu poți renunța la ea, măcar să reduci cantitatea. Și, neapărat, bea un pahar de apă lângă ea.

3. Bei alcool
Știi deja, cu siguranță, că nu e bine să bei alcool pe timp canicular. Poți face chiar infarct sau accident vascular.

4. Mănânci alimente grase
Evită prăjelile, mâncarea gătită, cele de tip pane iar dacă nu poți renunța la ciorbă, alege-le pe cele acre de legume, nu cu carne sau amidonoase gen cartofi sau orez, sau o supă slabă de pui. Mănâncă multe legume proaspete.

Ai nevoie de grăsimi dar din cele sănătoase, adică bogate în Omega 3. Iar somonul este cea mai bună și cea mai la îndemână sursă de grăsimi esențiale Omega 3, cu multiple beneficii pentru sănătate.

Citiți continuarea aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel