Andreea Sava: De ce nu slăbești chiar dacă nu mănânci mult. Cauzele reale

 Slăbire
Slăbire

Nu mănânci mult, dar cântărești mai mult decât ți-ai dori? Andreea Sava explică pe blogul personal care sunt adevăratele cauze ale acestui fenomen.

1. Mănânci haotic
Nu mănânci când trebuie, adică fix atunci când organismul tău are nevoie de energie și atunci el va consuma din ce are, adică masă musculară și nutrienți. Asta duce la carențe în organism care-ți vor mări pofta de mâncare sau pentru anumite gusturi, gen dulce, sărat etc. Soluția nu este să le satisfaci, ci să-i dai organismului ce-i trebuie. 

Pe de altă parte, dacă mănânci pe fond de foame mare, vei sfârși prin a mânca mai mult decât ai nevoie. Din punctul meu de vedere, cel mai bine este să ai o dietă organizată: 3 mese principale și 2 gustări.

2. Nu mănânci ce trebuie

Dacă vei mânca alimente cu așa-numitele calorii goale, doar te vei îngrășa, nu-ți vei lua și nutrienții de care are nevoie organismul. Și ajungem la ce am spus mai sus. 

3. Combini greșit alimentele

Chiar dacă mănânci alimente bune, combinarea greșită a acestora poate duce la îngreunarea digestiei și la îngrășare. 

4. Nu mănânci CÂT trebuie

Am explicat și mai sus dar reiau. Dacă nu-i dai organismului combustibil atunci când are nevoie, își va procura energia din ce are. Și, din păcate, preferă să ardă masă musculară și nu grăsime. Masa musculară, pe lângă faptul că-ți dă aspectul de tonifiat, consumă mai multă energie.

Plus că, dacă te înfometezi, organismul se va simți atacat iar atunci când vei mânca își va face provizii. Ai ghicit, sub formă de depozite de grăsimi. Este un mecanism de autoapărare performant. 

5. Bei prea multe sucuri

Și nu vorbesc doar despre sucuri îmbuteliate. Nu trebuie să mai spun că alea îngrașă.

Mă refer inclusiv la cele făcute în casă. Fructele conțin fructoză deci trebuie luate în calcul la fel ca oricare alt aliment. Când vrei să slăbești, cel mai bine este să bei doar apă și ceaiuri, de preferat verde.

6. Nu te hidratezi suficient

Hidratarea este esențială pentru organism pentru că fiecare celulă are nevoie de apă pentru a funcționa corespunzător.

Mai mult, de foarte multe ori confunzi setea cu foamea. Știu că pare absurd dar așa este. Încearcă, atunci când ți se face foame, să bei apă și să aștepți jumătate de oră. Abia apoi mănânci, dacă tot îți mai este foame.

7. Nu te odihnești cât trebuie

Odihna este, de asemenea, esențială pentru organism, mai ales când vrei să slăbești. Un adult ar trebui să se odihnească 6-8 ore pe noapte, de preferință între orele 22 și 6 dimineața.

Mai multe detalii AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel