Andreea Sava, 4 lucruri pe care NU trebuie să le faci când vrei să slăbești

Jurnalista Andreea Sava a scris, într-o postare pe blogul personal, despre lucrurile pe care nu trebuie să le faci când vrei să slăbești.

Problemele de greutate, grăsimea în locuri în care n-ar avea ce căuta, celulita de la vârste fragede și creșterea nivelului colesterolului rău sunt din ce în ce mai frecvente în zilele noastre mai ales din cauza faptului că mâncăm mult mai complicat decât pe vremea când nu exista așa o ofertă variată de alimente, precizează Andreea Sava.

Ce NU trebuie să faci dacă vrei să slăbești și să și rămâi cu silueta obținută:

1. Să te grăbești

Da, ştiu, vrei să slăbeşti în 3 zile doar că nu te-ai îngrăşat în 3 zile. Trebuie să fii logic(ă) şi să ai răbdare. Ca-n viaţă, graba te face să greşeşti grav. Trebuie să ai răbdare şi să faci lucrurile cu cap.

2. Să te înfometezi

Cea mai la îndemână metodă de slăbit, aplicată pe scară largă, este reducerea numărului de calorii. De cele mai multe ori la niște niveluri ridicole. Pe termen scurt vei slăbi, e adevărat, însă cu prețul încetinirii tuturor proceselor, inclusiv metabolice şi, în final, al sănătăţii. Înfometarea îţi va încetini metabolismul şi-ţi va băga organismul în sistem de autoapărare, ceea ce va însemna că se va apuca să-şi facă provizii. Aşadar, la final va fi mai rău şi chiar te vei îngrăşa. Nu mai vorbim despre faptul că nu vei mai avea energie pentru nimic şi vei fi mai puţin performant(ă). Da! Inclusiv creierul are nevoie de nutrienţi şi de energie pentru a funcţiona corespunzător.

3. Să mănânci doar când nu mai poți răbda de foame

Un program de mese dezorganizat te va face, fără să realizezi, să mănânci mai mult decât ai nevoie şi, oricum, mai prost. Aşa că, deşi poate părea aberant, un alt secret al slăbitului sănătos, pe lângă o dietă echilibrată şi completă, este un program format din 3 mese principale şi 2 gustări. Practic mănânci toată ziua, nu vei suferi niciodată de foame şi nici nu te vei îndopa. Ideea este să mănânci dar să nu mănânci prostii.

4. Să elimini complet proteinele sau grăsimile sau carbohidrații

Eliminarea proteinelor din alimentaţie este o prostie. În primul rând pentru că ele intensifică procesele metabolice şi dau senzaţie de saţietate de lungă durată.

Citiți continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel