EXCLUSIV  Analiza pregătirilor "psihopatului" înainte de divorț. Radu Leca: Imediat, se transformă radical /video

Foto: DC NEWS
Foto: DC NEWS

În cadrul unei apariții în emisiunea „Ultrapsihologie" difuzată pe DC News și DC News TV, psihologul Radu Leca a abordat subiectul pregătirilor pe care le face un psihopat înainte de a se confrunta cu un divorț.

Psihopații sunt cunoscuți pentru abilitatea lor de a manipula și de a controla, iar într-o situație precum divorțul, își pot folosi abilitățile în mod extrem de subtil și manipulativ.

Psihologul Radu Leca dezvăluie că unul dintre cele mai comune moduri în care psihopatul încearcă să își mențină controlul asupra situației este prin exercitarea unor presiuni emoționale intense asupra partenerului care dorește divorțul. În momentul în care află despre intențiile de divorț ale partenerului, psihopatul poate avea o reacție bruscă și radicală, încercând să recâștige controlul și să împiedice despărțirea.

"El află că tu vrei să divorțezi de el. Imediat, se transformă radical. E curat în casă, vasele sunt spălate, dulapul e în ordine, plimbă câinele, coafează pomii. Ea nu apucă să deschidă gura, că el deja e lângă ea, cu 5 lucruri pregătite. Sărbătoresc 1 martie, 8 martie, Crăciunul, Revelionul. Când vede că nu funcționează, începe de jos. Pe cine sună? Își face o listă. Se numește tabelul de contact al psihopatului. Sunt ei capabili să audă și să facă ce spune el?", spune acesta.

2. Sursa: Fre... (adriana-drobescu--terapeut-holistic--la-ultrapsihologie--rolul-terapiilor-energetice-in-depresie_69244900_76429300.jpg)

Psihopatul recurge la diferite tactici pentru a-și menține controlul și pentru a influența decizia partenerului de a divorța. El poate încerca să implice și alte persoane din viața sa și a partenerului în această situație, inclusiv duhovnici, medici de familie și chiar membri ai familiei extinse.

"Începe cu duhovnicul, dacă există. Îi spune că e nenorocit, că are nevoie de adevărul și lumina lui, că vrea să divorțeze. Preotul îi spune că îi așteaptă pe ambii să vorbească", mai spune psihologul. 

"Cine urmează? Medicul de familie. Îl primește, iar psihopatul spune: Mă simt foarte trist. Nu dorm de câteva zile, nu mănânc, mi-au ieșit analizele foarte prost, nu simt nevoia să beau apă. Divorțez. Am nevoie de o trimitere la psihiatrie. Doctorul sună la femeie: A venit soțul dvs. la mine azi, ce se întâmplă? Mi-a cerut trimitere la psihiatrie și psihologie", adaugă Radu Leca. 

"Nu merge nici cu medicul? Sună nașul. Nașule, scapă-mă. Primește-mă să vorbim. Îi spune nașului o bazaconie. Acesta îi spune nașei să o scoată pe femeie în oraș. Dacă nu merge nici cu ei, urmează cumnații, verișorii și părinții", subliniază psihologul. 

Psihopatul este dispus să manipuleze și să mintă pentru a-și atinge scopurile, iar atunci când toate celelalte încercări eșuează, el poate încerca să influențeze chiar și copiii sau colegii de muncă ale partenerului: "Ulterior, își dă seama că nu merge cu adulții. Începe să vorbească cu copiii, cu cei de peste 16-17 ani. Îi zăpăcește. Când nu funcționează nici cu ei, merge peste om, la serviciu. Este îngrozitor. De exemplu, ea îi spune lui, în postul Paștelui, să divorțeze. Ea îi zice lui că ar fi bine să treacă postul, poate se luminează. Își dă seama de ceea ce face? Le stratifică, le gândește, dar în mod natural, răspunsul este nu", recunoaște psihologul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel