ANAF angajează: Salariile ajung și la 4.940 de lei

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) recrutează 166 de inspectori antifraudă. Candidații care vor reuși la concursul organizat pe 31 octombrie 2015 ar putea avea un salariu lunar chiar și de 4.940 lei.

Fiscul face noi angajări la Direcția generală antifraudă fiscală. Înscrierile pentru concurs se pot face până pe 14 octombrie 2014, dosarele putând fi depuse la sediul ANAF din strada Matei Millo nr.13, sector 1, București, parter, sala de ședințe, între orele 8:30 – 17:00 (luni – joi) și 8:30 – 14:30 (vineri).

Candidații ale căror dosare au fost admise, vor da o probă scrisă cu teste-grilă, dar și un interviu final. Detalii suplimentare despre actele care trebuie depuse și despre bibliografia pentru test pot fi găsite pe pagina de web a ANAF, potrivit stirileprotv.ro.

Salariul minim al unui debutant pornește de la 2.100 de lei, acesta putând crește în funcție de vechimea în muncă. Un asistent cu un an vechime câștigă 2.870 de lei. Salariu pentru grad profesional principal (5 ani vechime în specialitatea studiilor) este de 3.740 lei, iar cel pentru grad profesional superior (9 ani vechime în specialitatea studiilor), de 4.940 lei.

Schimbări majore la ANAF

Guvernul a decis, miercuri, reorganizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), "în scopul consolidării structurii organizatorice și a optimizării activității instituției".

Una dintre modificări vizează organizarea și funcționarea Direcției generale de administrare a marilor contribuabili, care "va funcționa ca organ fiscal cu personalitate juridică și buget propriu, în subordinea președintelui ANAF, măsură recomandată, printre altele, și de către Fondul Monetar Internațional, în raportul întocmit în luna august 2015".

Actul normativ mai prevede organizarea și funcționarea în cadrul aparatului propriu al ANAF a Direcției de executare silită cazuri speciale, precum și a structurilor teritoriale subordonate organelor fiscale "cu atribuții în coordonarea și monitorizarea modalităților de executare silită, inclusiv a valorificării bunurilor sechestrate prin modalitățile prevăzute de lege, precum și a aplicării măsurilor asigurătorii".

O altă măsură are în vedere reorganizarea și consolidarea Direcției verificări fiscale, care gestionează programul de creștere a conformării voluntare a persoanelor cu venituri mari. Această structură va fi reorganizată la nivel de direcție generală, sub denumirea Direcția generală control venituri persoane fizice.

Guvernul a decis în consecință, suplimentarea schemei de personal a ANAF cu 1.000 de posturi. Urmare a acestei decizii, numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al ANAF și unitățile subordonate va fi de 27.949, inclusiv președintele, vicepreședintii și posturile aferente cabinetelor demnitarilor.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel