Sute de tiruri, cu zeci de mii de legume și fructe, BLOCATE de ANAF. Apel la autorități: Avem o luptă comună

Alexandru Ichim / 12 apr 2019 / 18:56 Salveaza PDF Comentarii

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România trage un semnal de alarmă și susține că sprijină autoritățile în combaterea comerțului ilicit, dar avertizează asupra riscului apariției unor blocaje în aprovizionarea cu legume și fructe.

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) își afirmă sprijinul pentru eradicarea fraudelor. Stoparea comerțului ilicit este un obiectiv asumat și de companiile membre AMRCR, prin proceduri de verificări temeinice în raport cu furnizorii.

”Facem un apel la autorități să țină cont însă de faptul că în acest moment există sute de tiruri cu zeci de mii de tone de legume și fructe perisabile blocate de peste 24 de ore în întreaga țară. Camioanele, care provin inclusiv din UE, adică din spațiul european de liberă circulație a mărfurilor, sunt sigilate de ANAF în vederea controlului, însă inspectorii nu fac față volumului mare de marfă ce trebuie controlată, prin urmare aceasta se deteriorează. Acest blocaj, care durează deja de peste o zi, afectează atât consumatorii, cât și comercianții”, susțin reprezentanții AMRC.

Controale făcute cu discernământ

 

De asemenea, AMRC mai susține că speră ca acțiunile autorităților de combatere a comerțului ilicit să fie făcute cu discernământ, astfel încât activitatea celor care operează cu bună-credință, în condiții de legalitate deplină, să nu fie afectată.

”Avem o luptă comună, suntem parteneri cu autoritățile, dar ne dorim să găsim împreună un mod de cooperare din care consumatorii să nu aibă de suferit și familiile din România să aibă legume și fructe pe masa de Paște”, au mai precizat reprezentanții AMRC. 

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24