Amenințare uriașă pentru România: Reîntoarcerea la epoca preantibiotică

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a spus că rezistenţa la antibiotice este o ameninţare uriașă la adresa omenirii. Potrivit medicului, România se regăseşte în topul european în privinţa rezistenţei bacteriilor la antibiotice și există pericolul reîntoarcerii la 'epoca preantibiotică'.

Țara noastră se găsește într-o zonă care are două probleme: în primul rând, oamenii consumă mult prea multe antibiotice. În al doilea rând, ne situăm pe primele locuri în ce privește rezistența bacteriilor la antibiotice.

Alexandru Rafila atrage atenția că deja suntem contemporani cu momentul în care ne vom întoarce în epoca preantibiotică, în care infecții curente vor fi produse de microorganisme care nu răspund la niciun tratament cu antibiotic.

[citeste si]

"Vorbim despre principalele amenințări la adresa sănătății publice în domeniul bolilor infecțioase. În momentul de față putem face referire la emergența rezistenței la antibiotice care este cuplată cu infecțiile asociate îngrijirilor medicale pentru că mulți dintre germenii aceștia rezistenți la antibiotice determină infecții. Acest lucru trebuie rezolvat în România pentru că nu cunoaștem adevărul. (...) Pe de-o parte trebuie stimulată raportarea, iar pe de altă parte, trebuie să controlăm mai strict elementele care generează rezistența la antibiotice.

La acest moment, România este pe primele locuri în două zone: una este legată de consumul de antibiotice; adică avem un consum mare de antibiotice. Cealaltă zonă se referă la rezistența la antibiotice. În România se consumă absolut irațional antibiotice. Oamenii iau antibiotice fără rețetă, probabil se și eliberează fără recomandare medicală", a spus medicul Alexandru Rafila într-un interviu acordat pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel