Amenda pe care o poți primi dacă ai iconiţe pe parbrizul maşinii

Amenda pe care o poți primi dacă ai iconiţe pe parbrizul maşinii / Foto: Pixabay, de StockSnap
Amenda pe care o poți primi dacă ai iconiţe pe parbrizul maşinii / Foto: Pixabay, de StockSnap

Află în articol ce amendă pe care o poți primi dacă ai iconiţe pe parbrizul maşinii.

Şoferii care obișnuiesc să își decoreze mașina cu iconiţe, cruciuliţe, deodorante sau alte accesorii care reduc vizibilitatea conducătorului auto riscă amenzi usturătoare, potrivit noului Cod Rutier.

Legislația rutieră în vigoare stabilește că "aplicarea de afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea" reprezintă o contravenție încadrată în clasa a IV-a de sancțiuni.

Iconiţele sau odorizantele pe parbriz aduc amenzi de 3.000 de lei

Clasa a IV-a prevede aplicarea unei amenzi cuprinse între 9 și 20 de puncte de amendă, astfel că amenda poate varia între 1.305 lei și 2.900 de lei, pentru că punctul de amendă e 145 de lei.

Pe lista accesoriilor intră odorizante, carnete de notițe, diverse obiecte religioase (icoane și cruciulițe), suporturi pentru diverse dispozitive electronice, zaruri supradimensionate, viniete sau abțibilduri "colecționate" pe marginea parbrizului, poze cu membri ai familiei sau cu prieteni trecuți în neființă.

Anumiți șoferi lipesc aceste poze pe parbriz, de cele mai multe ori pe partea dreaptă, însă vor fi obligați să renunțe la acest obicei, dacă nu vor să fie amendați, scrie Ziarul de Iași, citând avocatnet.ro.

Permisul suspendat 18 luni, amendă de 7000 lei. Ce a făcut o şoferiţă pentru asemenea sancţiuni

O şoferiţă de 24 de ani din judeţul Suceava a fost amendată cu peste 7.000 de lei, iar permisul de conducere i-a fost suspendat pentru mai mult de un an şi jumătate, după ce a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor şi a fugit de aceştia cu maşina pe străzile municipiului.

În cursul urmăririi, tânăra a săvârşit mai multe abateri la regimul rutier, între care depăşiri interzise şi circulaţie pe contrasens. După ce a fost prinsă, ea a fost testată cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ, scrie Rador. 

Examen auto, fraudat cu sufleor. Candidaţii dădeau până la 7500 euro ca să treacă

Un instructor auto, împreună cu un alt bărbat, au pus la cale un sistem de fraudare a examenului teoretic auto. Ei cereau candidaţilor sume între 3000 şi 7500 euro pentru a-i ajuta să obţină permisul. 

Un instructor auto, în vârstă de 43 de ani, şi un bărbat de 28 de ani au pus la punct un mecanism de fraudare a probei teoretice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere organizat de SRPCIV Bucureşti, suma solicitată candidaţilor fiind cuprinsă între 3.000 şi 7.500 euro.

Cei doi au recrutat zeci de candidaţi din mai multe judeţe, care intrau în sala de examen purtând pe îmbrăcăminte şi în urechi tehnică care le permitea să filmeze monitorul şi să comunice în exterior cu bărbatul de 28 de ani, care juca rolul de "sufleor", acesta din urmă transmiţându-le răspunsurile, scrie Agerpres. Cazul a fost descoperit de poliţiştii de la Serviciul Rutier Ilfov, după ce un candidat, în vârstă de 32 de ani, a intrat în sala de examen purtând tehnică audio-video pe haine şi în urechi, aceasta permiţându-i "sufleorului" să vadă monitorul şi să transmită răspunsurile corecte.

Potrivit unui comunicat al IPJ Ilfov, poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au efectuat marţi trei percheziţii la sediul unei şcoli de şoferi din Bucureşti şi la domiciliile celor implicaţi în acest caz. Vezi m ai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel