Ambasadorul SUA la Haga, declarații controversate

SUA
SUA

Noul ambasador al SUA la Haga, Pete Hoekstra, a încercat să-şi apere propriile declaraţii făcute în ultimii ani cu privire la musulmani, comunitate despre care diplomatul american a afirmat că a creat 'haos' din Olanda, transmite sâmbătă AFP.

Hoekstra a comis această gafă într-un interviu acordat postului public de televiziune olandez NOS care l-a intervievat în legătură cu declaraţii făcute într-o conferinţă desfăşurată în anul 2015.

În realitate, este fals: ar trebui să numim asta 'fake news' , a răspuns ambasadorul american după ce jurnalistul postului NOS i-a cerut explicaţii despre ceea ce diplomatul calificase drept 'haos' şi 'zone ale non-dreptului' în Olanda. Nu am spus niciodată, a menţionat el.

Dar într-un extras video al conferinţei respective, Pete Hoekstra este auzit când spune: Mişcarea islamică a ajuns într-un punct care scufundă Europa în haos. Este haos în Olanda, maşini sunt incendiate, personalităţi politice sunt arse.

El a acuzat apoi jurnalistul de la NOS că utilizează 'fake news' contra lui, înainte de a retracta afirmaţia şi a nega faptul că ar fi utilizat acest termen.

Pete Hoekstra, american de origine olandeză şi fost membru al Camerei Reprezentanţilor a SUA, din partea statului Michigan, a fost acreditat ambasador în Olanda în data de 11 decembrie, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel