Ambasadoarea Chinei în România a invitat Tulcea în Organizaţia Mondială a Oraşelor Fluviale

Ambasadoarea Chinei în România, Jiang Yu, a invitat, miercuri, conducerea judeţului Tulcea să devină membru al Organizaţiei Mondiale a Oraşelor Fluviale (WCCO) pentru a dezvolta turismul în Delta Dunării, se arată într-un comunicat remis de Consiliul Judeţean (CJ), la finele întâlnirii dintre delegaţia Chinei şi reprezentanţii judeţului Tulcea. 

În discursul susţinut, ambasadoarea Chinei în România a amintit că anul acesta se împlinesc 70 de ani de relaţii diplomatice între cele două state, prilej pentru o analiză a realizărilor şi a perspectivelor. 'Cea mai importantă propunere de colaborare pe care vreau să o discut cu dumneavoastră priveşte turismul. Numărul turiştilor chinezi care ajung în România nu este foarte mare, mai puţin de 10.000 anual. Nu este din cauză că aveţi resurse turistice mai puţine, dar trebuie promovat mai bine turismul românesc pe piaţa chineză.

În acest sens, vreau să subliniez că municipiile Suzhou şi Yangzhou din provincia Jiangsu au un PIB foarte ridicat şi pot fi un punct de plecare pentru colaborarea în domeniu. Astfel, vă invit să deveniţi membri ai Organizaţiei Mondiale a Oraşelor Fluviale (WCCO), care are sediul central în China, pentru a realiza o colaborare cu municipiul Yangzhou, astfel încât să găsim punctele comune de colaborare', a afirmat ambasadoarea Jiang Yu, conform sursei citate.

Aderarea la organizaţia internaţională reprezintă o oportunitate pentru a promova judeţul Tulcea în rândul celor 150 de membri. 'Dorim să devenim parteneri pe colaborări pragmatice în viitor cu România, să identificăm împreună domeniile importante de colaborare precum şi căile reale de promovare a colaborării dintre cele două ţări. Am venit astfel cu o serie de propuneri concrete pentru colaborarea noastră, în viitor', a mai spus ambasadoarea Chinei în România.

La rândul lui, preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Teodorescu, a amintit că instituţia pe care o conduce are o relaţie de colaborare cu municipalitatea din Suzhou de 24 de ani, a prezentat rezultatele colaborării româno-chineze şi a apreciat invitaţia primită. 'Cred că a fost cea mai concretă discuţie pe care am purtat-o vreodată cu un oficial chinez în vizită la Tulcea. Aţi identificat foarte bine oportunităţile pe care le are România în privinţa schimburilor economice cu China, dar ne-aţi indicat şi nouă, tulcenilor, oportunităţile pe care le avem în această colaborare.

Intrarea în această structură WCCO, dar şi înfrăţirea pe care ne-o propuneţi cu Yangzhou constituie o continuare a dezvoltării acestor relaţii cu partea chineză. Vreau să vă asigur că toate propunerile pe care ni le-aţi făcut le vom lua în considerare şi printr-o relaţionare foarte strânsă vom încerca să le punem în aplicare cât mai repede', a declarat preşedintele Horia Teodorescu. În timpul întâlnirii, au fost prezentate propuneri privind colaborarea în domeniul educaţiei, respectiv acordarea unor burse guvernamentale pentru studenţi tulceni la Suzhou şi Yangzhou, dar şi propuneri privind medicina tradiţională chineză, respectiv organizarea unor cursuri de acupunctură în China.

La reuniune, pe lângă conducerea CJ, au mai participat secretarul din cadrul Ambasadei Chinei în România, Liu Yang, prefectul Lucian Furdui, guvernatorul Deltei Dunării, Cătălin Ţibuleac, viceprimarul municipiului Tulcea, Andaluzia Luca, deputatul PSD Lucian Simion, preşedintele Colegiului Medicilor Tulcea, dr. Emilia Stamate, precum şi reprezentanţi ai unor firme private, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel