Ambasada Israelului reacționează după colindul antisemit de la TVR 3

TVR 3 paginademedia.ro
TVR 3 paginademedia.ro

Ambasada Israelului reacționează, după ce TVR 3 a difuzat la 6 decembrie colindul interpretat de „Dor transilvan”, în care este folosit de mai multe ori termenul „jidov”.

Prin intermediul unui comunicat de presă citat de Mediafax, ambasada statului Israel îşi exprimă „îngrijorarea profundă faţă de un colind interpretat de grupul «Dor transilvan» condus de domnul Tiberiu Groza, şi difuzat în timpului unei emisiuni a TVR3, la 6 decembrie 2013, şi care include mesaje puternic antisemite”. Reprezentanții misiunii diplomatice mai apreciază drept „foarte îngrijorător faptul că un astfel de colind a apărut în media românească, în special la TVR”. „Date fiind eforturile depuse şi de Guvernul României şi de cel al Statului Israel de a combate xenofobia, rasismul, antisemitismul şi discriminarea în toate formele, ar trebui să fim alarmaţi de astfel de manifestări care ar putea da un impuls sentimentelor antisemite din România”, mai arată comunicatul.

Așteaptă măsurile autorităților Ambasada speră că autorităţile române competente vor lua „măsurile potrivite pentru ca astfel de incidente condamnabile să nu se mai întâmple”. Comunicatul include un „pasaj relevant” din colindul respectiv: „A născut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toată lumea i se-nchină, / Numai jidovii-l îngână. / Jidovan afurisit / Nu l-ar răbda Domnul sfânt / Nici în cer, nici pe pământ.. Numai la corlan (= horn), la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Să iasă şfară (= fum) în drum”.

Vezi și: Pufulica e antisemită. TVR 3, reclamat la CNA și CNCD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel