Alina Gorghiu, solicitări de urgență pentru Guvern

Senatoarea Alina Gorghiu conferită de presă la Timișoara 2019
Senatoarea Alina Gorghiu conferită de presă la Timișoara 2019

Senatoarea Alina Gorghiu a atacat din toate unghiurile, într-o conferință de presă pe care a susținut-o la Timișoara, guvernarea PSD-ALDE. 

Despre moțiunea împotriva lui Tudorel Toader

"Ieri, în Camera Deputaților a scăpat de votul la moțiune Tudorel Toader. Este cel care trebuie îndepărtat rapid. Remaniat, neremaniat, indiferent de varianta aleasă, din fruntea Ministerului Justiției, pentru că sistemul judiciar trebuie, în mod cert, apărat de distrugerea pusă la cale de PSD-ALDE cu mâna acestui ministru. Vă subliniez că protestul magistraților nu a încetat. Sunt mii, sute de mii de justițiabili care în fiecare zi primesc amânări în termenele pe care le au în instanțele de judecată pentru că justiția se află în stare de conflict major generată de ordonanțele fără sfârșit ale ministrului Toader. Chiar dacă a scăpat ieri la Camera Deputaților pe votul pe moțiune, sunt convinsă că o să îi dăm emoții curând. Voi propune colegilor mei din Biroul Executiv, luni, o nouă moțiune pe Justiție, de data aceasta la Senat, pentru că am convingerea că este obligatoriu în ziua de astăzi să ți constant presiune pe un ministru care face boroboațe de dimineață și până seara și aruncă cu noroi în statul de drept și în democrația din România", a mai subliniat senatoarea PNL.

Solicit desemnarea unui secretar de stat pentru continuarea interviurilor pentru desemnarea candidaților


Alina Gorghiu a cerut continuarea interviurilor pentru desemnarea candidaților pentru funcția de Procuror European. "Ultima boroboață este amânarea, practic bruscă, fără nici un fel de discuție a procesului de desemnare a reprezentantului nostru în Parchetul European. Practic, Tudorel Toader, deși a dat o ordonanță pentru a urgenta numirea reprezentantului României în acest Parchet, a blocat brusc, a abandonat aș putea spune, la solicitarea PSD, această tranșă de interviuri care ar fi trebuit să aibă loc mâine. Cer lui Toader să desemneze un secretar de stat care să preia atributul conducerii echipei care să facă interviurile pentru cei care s-au înscris în competiția de ocupare a locului la Parchetul European și credeți-mă, că dacă acest lucru se va materializa, și anume amânarea aceasta la nesfârșit din partea domnului Toader este practic un prim pas public al PSD de retragere a României din această instituție a Parchetului European. Nimic nu este întâmplător. Prima declarație de la PSD care a generat această amânare a fost cea legată de acoperirea constituțională și pun ghilimele de rigoare pentru că nu are nici un fel de legătură cu realitatea. Deci îi cer public lui Toader și dar îi cer public și premierului Dăncilă care și-a asumat participarea la această instituție... Le cer public celor doi să spună cetățenilor din România, precum și instituțiilor europene, ce au de gând să facă cu acest proces de selecție și să dezmintă public, imediat, orice presupusă intenție de subminare și de boicot a constituirii colegiului pentru Parchetul European", a mai spus ea.

Vezi și: Referendum demitere Iohannis 26 mai 2019. Șerban Nicolae, mesaj 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel