Alin Stoica: „Capitala trece în scenariul verde”. Ce se întâmplă cu școlile, teatrele și terasele

Facebook - Alin Stoica
Facebook - Alin Stoica

Prefectul Capitalei a anunțat ridicarea restricțiilor și recerea în scenariul verde. Rămân în vigoare, în continuare, restricțiile de noapte și măsura purtării măștii. 

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat relaxarea restricțiilor, după ce rata de incidență în Capitală a scăzut sub 1,5 la mie. 

„Decizia a fost de a trece în scenariul verde în Capitală și anume sălile de spectacol vor putea funcționa la o capacitate de 50%, restaurantele la interior vor putea funcționa la o capacitate de 50%, pot fi organizate evenimente de tip drive-in, evenimente culturale, în aer liber, cu până la 300 de participanți”, a declarat Prefectul Capitalei, Alin Stoica, transmis de România TV. 

O întrunire a Comitetului, prevăzută

Întrebat ce se va întâmpla joi, în cazul în care incidența COVID-19 se va menține în Capitală sub 1,5 la mia de locuitori, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus că va fi convocat Comitetul pentru Situații de Urgență.

„De la 1 la mie toți copii pot să meargă fizic la școală. Acum suntem în scenariul în care doar preșcolarii, școlarii din clasele primare și terminale pot veni fizic la școală, restul trebuie să facă școala online”, a spus Alin Stoica pe 12 mai. În cadrul declarației din ziua de joi, 13 mai, acesta a susținut măsura ce privește școlile. 

Restricțiile de noapte rămân în vigoare

„Da, există aceleași restricții pe timp de noapte. Deocamdată pe hotărârea de Guvern care prelungește starea de alertă există măsura pe timpul nopții de limitare a circulației între ora 22:00 și 5:00. Se va reveni asupra măsurii în funcție de evoluția epidemiologică, dar și în funcție de evoluția ratei de infectare, dar și de evoluția numărului de oameni vaccinați”, a mai declarat prefectul. 

Relaxare generală de la 1 august

"De la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii, indiferent de zonă. Să ţinem minte că această dată nu înseamnă relaxare totală, 1 august este al doilea pas pentru alte măsuri.

Dar vreau să se înțeleagă foarte clar: relaxările depind de rata de vaccinare. Iar astăzi am vizitat un centru de vaccinare organizat la un liceu din Satu Mare.

Vreau să văd cum decurge vaccinarea în toată țara. Și tot Guvernul trebuie să se implice. Succesul campaniei stă și la baza diminuării ratei de infectare și ne aduce mai aproape de normalitate, în etape. România, hai că se poate!", transmite premierul Florin Cîţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel