EXCLUSIV  Alimentul pe care n-ar trebui să-l consumi niciodată. Wasim Nazer: Este prima sursă de cancer! / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Wasim Nazer, nutriționist, a fost invitat la emisiunea „Pastila de Frumusețe” de pe DC News, DC Medical, Spectacola și DC News TV, unde a vorbit despre alimentul care nu ar trebui niciodată consumat. 

În cadrul emisiunii moderate de Andreea Cercel, nutriționistul Wasim Nazer a vorbit despre alimentul care nu ar trebui consumat deoarece este prima sursă de cancer. 

„Dacă mănânci un hamburger afară, are foarte multe calorii în comparație cu hamburgerul pe care îl faci acasă. La fel și prăjiturile. E de preferat să facem prăjiturile acasă, și dacă conțin zahăr, măcar știm ce cantitate. La o prăjitură nu doar zahărul e o problemă.

Margarina, uleiul de palmier sunt cele mai periculoase, din punctul meu de vedere. Mai periculos decât zahărul e uleiul de palmier. Îl găsești în toate produsele. 70% din ele conțin ulei de palmier. Dacă le citești îl vei găsi, îl consumăm zilnic și cred că e prima sursă de cancer.

Brânza feta conține lapte, dar mai mult conține ulei de palmier. Tot ce este fluid, sută la sută, are ulei de palmier. Fast-foodurile sunt prăjite cu ulei de palmier pentru că e mai ieftin, rezistă mai mult.

Uleiul de palmier este, după mine, prima sursă de cancer. Apoi vine zahărul.

El arde la temperaturi mult mai mari, dar asta nu înseamnă că este sănătos. Este eficient pentru un restaurant pentru că nu trebuie să schimbe uleiul foarte mult. Rezistă. În loc să-l țină o săptămână, îl țin două luni de zile fără nicio problemă. Eu, ca și consumator, nu! Face mai mult rău decât face uleiul de măsline sau cel de floarea soarelui!", a spus nutriționistul.

3. Sursa foto... (oil--bottles_47014100.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @fabrikasimf

 

Ce spun studiile

„Dacă vorbim de studii, avem o problemă cu ele. Studiile sunt făcute, marea majoritate, de niște companii care au un interes. Eu nu mă duc să fac studii pe uleiul de palmier dacă nu mă plătește nimeni. Toată povestea cu uleiul a apărut după Al Doilea Război Mondial când oamenii voiau o sursă de hrană pentru soldați, ieftină, să nu se strice repede și au descoperit margarina. Consumau toți soldații margarină. După ce s-a terminat au început să o vândă, să facă studii și să spună că e cea mai bună și că grăsimile din carne și carnea nu sunt bune.

Prin anii '70-'80 se vindea în nebunie orice conținea ulei de palmier, margarină și ce știm noi că este artificial. Potrivit ultimelor studii, uleiul de palmier și margarina sunt principalii dușmani. Grăsimea din carne nu este dușmanul nostru, dimpotrivă, pe aceasta o cunoaște corpul nostru pentru că e naturală. De mii de ani s-a învățat cu ea pentru că noi am consumat carne și grăsimi din carne, nu ulei de palmier. El e foarte artificial. Nu e ca uleiul normal din semințe sau măsline pe care le presezi și scoți uleiul din ele.

Corpul nostru nu recunoaște ce este margarina. El o ia ca grăsime și o pune pe artere. Toate problemele sunt de la mâncarea nenaturală. Orice mâncare foarte procesată, corpul nostru nu o recunoaște. Cu cât este mai puțin procesată, cu atât o recunoaște mai bine și știe ce să facă cu ea. De aici vine problema cu uleiul de palmier. Nu este sănătos, este chiar foarte rău în comparație cu altă sursă de grăsime!", a spus Wasim Nazer la emisiunea „Pastila de Frumusețe” de pe DC News, DC Medical, Spectacola și DC News TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel