Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat care sunt beneficiile pentru sănătate pe care le oferă consumul conservelor de ton.
Tonul este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate și acizi grași omega-3, care sunt benefici pentru sănătatea inimii și a creierului. De asemenea, tonul furnizează vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina D, vitamina B12 și seleniu. Este un ingredient versatil și delicios, folosit într-o varietate de rețete de mâncare precum salate, sendvișuri, sushi, pizza și multe altele.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic susține că tonul este un aliment potrivit pentru sportivi și cure de slăbire, conserva de ton fiind un produs imbatabil deoarece conține multe proteine și puțină grăsime.
„Practic și hrănitor: Conserva de ton
Ocupați cu pregătirile și cumpărăturile de Sărbători, nu mai avem timp de gătit! Așa că zilele astea mâncăm ce apucăm, pe fugă. Ce ziceți de o conservă de ton? Nu cred să existe un aliment consumat mai des sub formă de conservă, poate doar sardina să-l depășească. Tonul la conservă este cea mai practică variantă de a mânca pește suficient de des cât să aducă beneficii pentru sănătate, adică de minim 2ori/săpt.
Tonul ca atare, proaspăt sau congelat, este scump. Apoi trebuie să-l gătești corect: ca și în cazul cărnii, o bucată de ton gătită excesiv devine tare și înnecăcioasă, greu de digerat, pentru că proteinele vor fi prea coagulate. Cu conserva nu-ți bați capul, e gata fiartă. E adevărat că în conservă se pun bucățile mai puțin nobile, dar nutrienții sunt la fel de valoroși, nu există pește de calitatea a-2a, tot hrănitor și bun este.", a scris medicul nutriționist.
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @atlascompany
„Cu un aport de 25% proteine, sub 5% grăsime și 0% carbohidrați, conserva de ton depășește oul, atât dpdv al sațietății (ține de foame și satură), cât și al profilului lipidic (tonul nu are colesterol și grăsimi saturate). De preferat conserva în saramură (suc propriu), nu merită să creșteți aportul caloric din cauza uleiului, fie el și de măsline!
Cu 110cal /100g, tonul este echivalentul caloric al pieptului de pui, ba chiar superior lui, având în vedere că nu există ton crescut intensiv. Pentru alimentația sportivilor și în cura de slăbire, conserva de ton e un produs imbatabil, nu sunt multe alimente care să conțină atât de multe proteine și atât de puțină grăsime. Plus toate mineralele din apa de mare!
Conserva de ton e “toppingul” preferat al tuturor salatelor de frunze, dar merge de minune și în salatele de orez, cartofi, pizza sau paste făinoase. Și în sandvișuri puteți pune ton! Sau puteți să-l transformați într-o pastă, cu un pic de unt, măsline verzi, condimente, pe care să o mâncați cu bastonașe de legume proaspete. Dacă ne săturăm cu legume și ton, facem și economie de calorii, ca să avem ce “să cheltuim” la masa de Crăciun", a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.
Sursă foto: Captură Facebook Mihaela Bilic
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu