Alimentul ideal de consumat înainte de culcare: Te ajută să slăbești și poate regla nivelul zahărului din sânge

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Unele alimente sunt apreciate pentru gustul lor, iar altele ascund și beneficii considerabile pentru sănătate, cum ar fi ghimbirul, care, consumat sub formă de infuzie înainte de culcare, poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la pierderea în greutate.

Ghimbirul este foarte apreciat pentru aroma sa, pentru gustul său picant, dar și pentru beneficiile și proprietățile sale medicinale. Ele sunt cele care au transformat această rădăcină într-un ingredient indispensabil pentru multe diete, fie consumat proaspăt, uscat, sub formă de pulbere sau sub formă de infuzie.

Beneficiile ghimbirului

Parfumul și gustul caracteristice ghimbirului provin de la uleiurile sale esențiale, cum ar fi gingerolul, care îi conferă și multe dintre proprietățile sale benefice pentru sănătate, deoarece are efecte antiinflamatorii și antioxidante. Ghimbirul este adesea folosit pentru a ameliora greața și vărsăturile, în special în cazul în care acestea sunt legate de sarcină.

S-a demonstrat că facilitează golirea stomacului, ceea ce ajută în cazuri de indigestie cronică, favorizează eliminarea bacteriilor și a altor microorganisme intestinale nocive. Este foarte util în caz de răceli și gripe, ajută la reducerea durerii menstruale și conține minerale care ajută la contracția musculară și transmiterea impulsului nervos, ceea ce îl face ideal pentru combaterea spasmelor și a slăbiciunii musculare.

Continuă cercetările asupra capacității sale de a reduce riscul de dezvoltare a unor tipuri de cancer, cum ar fi cel colorectal, precum și de a proteja împotriva deteriorării cognitive cauzate de vârstă.

Ghimbirul poate favoriza pierderea în greutate, reducând raportul talie-șold și proporția în șold la persoanele supraponderale. De asemenea, s-au studiat efectele sale asupra indicelui de masă corporală, pe care ajută să-l reducă. Capacitatea sa de a influența pierderea în greutate este asociată cu potențialul său de a ajuta la creșterea numărului de calorii arse sau la reducerea inflamației.

De asemenea, s-a studiat capacitatea sa de a reduce nivelurile de insulină din sânge și de a îmbunătăți mai mulți factori de risc ai bolilor de inimă la persoanele cu diabet de tip 2. În ambele cazuri, rezultatele au fost promițătoare.

1. Sursa foto... (ghimbir_03644300.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

 

Cum să pregătești o infuzie 

Există multe modalități de a include ghimbirul în alimentație, dar una dintre cele mai simple este sub formă de infuzie, pe care o putem consuma înainte de culcare, deoarece poate ajuta și la inducerea somnului, în special atunci când disconfortul gastric ne împiedică să dormim.

Primul pas va fi curățarea și tăierea rădăcinii de ghimbir, cam două felii pentru fiecare ceașcă. Între timp, începe să încălzești apă într-un ibric.

Înainte să dea în clocot, adaugă feliile de ghimbir și lasă să dea în clocot. Oprește focul și lasă infuzia să stea câteva minute, până la 15 minute. Toarn-o într-o ceașcă, strecoară-o pentru a evita bucățile, și bea-o caldă sau las-o să se răcească, oricum va fi delicioasă și reconfortantă, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel