EXCLUSIV  Alimente pentru o îmbătrânire sănătoasă. Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc: Sunt două categorii

Fotografie creată de Gustavo Fring, de la Pexels
Fotografie creată de Gustavo Fring, de la Pexels

Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc ne-a spus ce trebuie să cuprindă o alimentație pentru o îmbătrânire sănătoasă.

Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc, Director General al IBA (Institutului de Bioresurse Alimentare), a fost invitata profesorului Irinel Popescu, la emisiunea Academia de Sănătate, unde a vorbit despre acest subiect.

Legume și fructe

”Am avut proiectul de cercetare Alimentația pentru o îmbătrânire sănătoasă. A fost un subiect de cercetare, de-a lungul timpului, la proiectele europene. Concluzia a fost că alimentele trebuie să fie cu calorii mai puține, pentru că suntem sedentari, și cu mulți nutrienți cu o concentrație de compuși bioactivi mai mare.

Cum să facem să găsim și mulți nutrienți, dar să fie și caloric mai puțin dens? Ne gândim la alimentele care conțin mai multă apă - cum ar fi legumele și fructele. Acestea au multe vitamine, săruri minerale, antioxidanți, tot felul de compuși care ne ajută să fim sănătoși și au un conținut mare de apă, așadar ne și hidratează, iar valoarea calorică este mai mică”, a zis Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc la DC News și DC Medical.

Mănâncă sănătos cu regula 7:5. Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc: Nu este un lucru rău dacă facem așa

Dar cum să facem să le integrăm în meniul nostru? O posibilitate ar fi să ținem posturile de peste an. Posturile impuse de biserică ajută foarte mult pentru sănătate. Nu o spun doar preoții, ci și cei mai renumiți medici din întreaga lume.

Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc a explicat că, în contextul în care resursele alimentare scad, trebuie găsit un echilibru, iar regimul vegetarian poate fi o soluție bună astfel încât să nu ajungem în criză.

Este foarte important să mâncăm sănătos, iar când vorbim despre acest subiect ne referim la legume și fructe.

”Trebuie să ne găsim echilibru în alimentație. Tendința clară este spre alimentația preponderent vegetariană care este, de altfel, și sănătoasă. Dacă ne gândim la postul ortodox înseamnă șapte luni de post și cinci luni de mâncare normală. Practic alimentația vegetariană este preponderentă dacă ținem doar postul. Nu este un lucru rău”, a zis Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc, Director General al IBA (Institutului de Bioresurse Alimentare) la DC News TV și DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel