Alimente pe care le poți mânca fără să te îngrași. Indicele de sațietate alimentară

Fotografie de la Yaroslav Shuraev:Pexels
Fotografie de la Yaroslav Shuraev:Pexels

Întreaga ta sănătate este direct legată de capacitatea ta de a menține o dietă nutritivă. Înainte de a începe să slăbești, trebuie mai întâi să fii în formă și să menții o dietă nutritivă. 

Obiceiurile alimentare au o influență semnificativă asupra pierderii sau creșterii în greutate, potrivit studiului. Pentru  ca antrenamentele tale să aibă rezultate optime trebuie să le suplimentezi cu mineralele și vitaminele necesare de care organismul tău are nevoie. Includerea meselor care nu vor influența pierderea în greutate va crește probabilitatea ca planul dvs. de masă să fie eficient, potrivit Housinglover.

Indicele de sațietate alimentară

Indicele de sațietate este un indicator al cât de satisfăcut vă face să vă simțiți o masă, ceea ce vă poate ajuta să mâncați mai puțin și să ardeți mai multe calorii în general. 

Anumite alimente, atunci când sunt ingerate în cantități mari, conțin mai puține calorii decât altele din cauza densității și greutății lor energetice mai mici. Dietele bogate în proteine ​​vă pot ajuta, de asemenea, să pierdeți în greutate. 

Un aport ridicat de proteine ​​este necesar de către cei care participă la exerciții fizice regulate, datorită faptului că îi ajută să se simtă plini, ajutându-i totodată să-și dezvolte mușchi.

Ovăz

Făina de ovăz este un carbohidrat din cereale integrale datorită conținutului ridicat de fibre, ceea ce o face o sursă bună de hrană. Fulgii de ovăz sunt una dintre cele mai la îndemână opțiuni de mic dejun, deoarece sunt ușor de preparat. 

Pe lângă faptul că include o cantitate substanțială de apă, este destul de sațioasă, contribuind astfel la creșterea în greutate. Pe lângă reducerea zahărului din sânge și încetinirea digestiei, beta-glucanul, care se găsește în cantități mari în fulgii de ovăz, ajută și la prevenirea creșterii în greutate.

Bulion

Într-o cercetare recentă, s-a arătat că mesele bogate nu sunt întotdeauna sățioase și satisfăcătoare. Pe lângă faptul că vă oferă o durată mai lungă de senzație de conținut, supele vă pot oferi cu până la 80% mai multe calorii decât alte mese. 

Prin urmare, supele cu bulion sunt alese față de supele cremă, deoarece conțin mai puține calorii și provoacă mai puține balonări decât omologii lor cremă. O supă pe bază de bulion este o alternativă grozavă pentru persoanele care doresc să se simtă sătui pentru o perioadă mai lungă de timp după ce o consumă.

Ouă

Consumul de ouă este o modalitate excelentă de a introduce o doză bună de proteine ​​în dieta ta. Le puteți găsi într-o varietate de rețete, inclusiv cele care sunt oferite pentru micul dejun sau brunch.

Asociația Americană a Inimii recunoaște acum ouăle ca fiind unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le puteți mânca, contrar gândirii comune, în ciuda faptului că au avut o reputație groaznică în trecut.

După ce ați ingerat ouă, este posibil să nu vă simțiți foame pentru o perioadă semnificativă de timp după masă. Toți cei nouă aminoacizi esențiali pot fi găsiți în ouă, făcându-le un aport complet de proteine. Conținutul ridicat de proteine ​​al ouălor le face o completare excelentă pentru orice rețetă de mic dejun.

Peşte

Peștele este bogat în proteine ​​și acizi grași omega-3 și are un conținut scăzut de grăsimi, ceea ce îl face o alegere sănătoasă. Puteți beneficia de acizii grași omega-3 nu numai pentru sănătatea fizică, dar vă puteți îmbunătăți și sănătatea creierului și capacitatea de concentrare. 

Conform multor cercetări, peștele nu este doar mai scăzut în calorii, ci și mai plină de satisfacții decât alte cărnuri. În comparație cu carnea de vită, consumul de pește a dus la o scădere cu 11% a aportului de calorii, conform constatărilor unui studiu recent (spre deosebire de consumul de vaci).

Merele

Nu există nicio diferență în conținutul de nutrienți și vitamine al merelor în comparație cu alte fructe. Se spune că o gustare sau un aperitiv cu mere au un indice de sațietate ridicat, ceea ce înseamnă că te mențin săturat mai mult timp.

 Merele includ un fel de fibre cunoscute sub numele de pectină, care este benefică pentru digestie pe lângă ceilalți nutrienți pe care îi furnizează. Conținutul de apă din mere, pe de altă parte, înseamnă că poți rămâne hidratat chiar dacă nu ți-e foame.

Brânză de vacă

În ciuda faptului că brânza este un produs lactat, nu contribuie la creșterea în greutate. Doar brânza de vaci se apropie de lucrul autentic în ceea ce privește aromă, conținutul de calorii și grăsimi și valoarea nutrițională generală.

În plus, aceasta conține o gamă largă de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina B, fosfor, calciu și seleniu. Proprietățile sale de sațietate sunt identice cu cele ale ouălor, prin urmare vă va menține să vă simțiți mai sătul pentru o perioadă mai lungă de timp decât ouăle singure.

Portocale

Portocalele sunt cea mai consumată sursă de vitamina C din lume. O portocală de mărime medie are doar 80 de calorii, ceea ce înseamnă un număr foarte scăzut de calorii. 

Deoarece este suculent și delicios, puteți folosi acest fruct pentru a crea un smoothie sau îl puteți mânca ca gustare. Citricele pot ajuta, de asemenea, la menținerea nivelului sănătos al colesterolului și al glucozei din sânge, conform descoperirilor recente ale studiului. Deoarece portocalele au o concentrație mare de vitamina C, sunt deosebit de bune pentru întărirea performanței și rezistenței sistemului imunitar.

Leguminoase

USDA spune că leguminoasele cu conținut ridicat de proteine ​​și fibre te mențin sătul mai mult timp decât leguminoasele cu conținut scăzut de proteine ​​și fibre.

În ceea ce privește valoarea nutrițională, carbohidrații din cereale integrale depășesc carbohidrații cu calorii goale din leguminoase. În anumite cazuri, acestea pot fi mai benefice decât carbohidrații amidonați pentru a ajuta la reducerea greutății.

O altă problemă este popularitatea crescândă a leguminoaselor în dietele bogate în proteine, cum ar fi dieta ketogenă, care pune accent pe sursele de proteine ​​slabe. 

Zucchini

Dovlecelul devine din ce în ce mai popular printre clienți datorită conținutului său scăzut de calorii (42 de calorii per porție). În comparație cu cantitatea de apă accesibilă, există un surplus de sare, așa cum am menționat anterior. 

Sarea, pe de altă parte, are beneficii pe termen lung pentru sănătatea digestivă și intestinală umană. Creșterea ratei metabolice și arderea mai multor calorii pe tot parcursul mesei sunt două posibile beneficii ale conținutului ridicat de minerale al acestei mese. 

Toxinele care provoacă balonare și constipație pot fi, de asemenea, eliminate prin procesul de detoxifiere al acestei terapii.

Bourekas

Bucurați-vă de o versiune mai sănătoasă a Bourekas, emblematicul foietaj umplut din Balcani/Orientul Mijlociu, care este popular în întreaga lume. Este posibil să obțineți Bourekas autentic într-o varietate de forme și arome și există mai multe opțiuni din care să alegeți.

Aluatul în sine este responsabil pentru textura umflată și crocantă, iar cantități uriașe de ulei sunt folosite pentru a împărți foile de aluat pentru a obține acest rezultat.

Folosind hârtie de orez în loc de foietaj, umplerea cu umplutura preferată, acoperirea cu albuș de ou și stropirea cu semințe de susan poate face o versiune mai sănătoasă a Bourekas decât cea tradițională.

Floricele de porumb

Marea majoritate a oamenilor cred că floricelele de porumb conțin multă grăsime, ceea ce pur și simplu nu este adevărat. Deoarece este bogat în fibre și vă va menține să vă simțiți mai satul pentru o perioadă mai lungă de timp, este o alternativă fantastică la caloriile goale, cum ar fi junk food și dulciurile, care sunt bogate în calorii.

Ar trebui să puteți consuma floricele de porumb, deoarece include unt și sare, atâta timp cât le consumați cu moderație și țineți sub control consumul de sodiu. Cheia scăderii în greutate este moderația, așa cum este în toate celelalte părți ale vieții, inclusiv în consumul de alimente.

 

Cartofi fierți

Este cunoscut faptul că cartofii conțin o cantitate semnificativă de carbohidrați, motiv pentru care sunt adesea evitați de cei care încearcă să slăbească sau să-și reducă consumul de calorii. 

Cu toate acestea, aceasta este o eroare și poate fi chiar benefică în contextul eforturilor de gestionare a greutății și de reducere. Caloriile furnizate de amidonul rezistent, care furnizează patru calorii pe gram de cartof, reprezintă o îmbunătățire semnificativă față de caloriile furnizate de amidonul normal. Cartofii includ o concentrație mare de vitamine, fibre și amidon rezistent (care reprezintă o calorie pe gram).

Pepene

Consumul de multe fructe vă poate ajuta să pierdeți în greutate, în același timp, îmbunătățind sănătatea și bunăstarea generală, potrivit unui nou studiu. Se spune că pepenele verde conține până la 92% apă, ceea ce se potrivește cu numele și descrierea sa. 

Cu doar 30 de calorii per porție și un conținut ridicat de apă, te vei simți plin și mulțumit pentru o lungă perioadă de timp. Are aceeași cantitate de minerale și vitamine ca și alte fructe. La sfârșit, conține arginină, care s-a demonstrat că ajută la reducerea nivelului de grăsime corporală în studii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel