Alianţă între PNL, USR şi PLUS. Cioloş: Nu vom renunţa la principiile şi valorile noastre

Fostul premier Dacian Cioloş a vorbit despre şansele unei alianţe între PNL şi USR-PLUS pentru următoarele alegere, spunând că, dacă forţele de dreapta s-ar uni, atunci PSD nu ar mai reuşi să câştige decât câteva judeţe din sudul ţării, iar România s-ar aşeza pe un drum european. 

"Nu folosesc cuvinte mari când spun că am intrat în politică ca să putem guverna România. Cele mai multe alianţe nu au rezistat din cauza lipsei de aliniere a obiectivelor, oamenii au discutat prea mult de funcţii şi prea puţin de ce vor să facă. Când vom avea o linie clară asupra lucrurilor pe care vrem să le facem, nu vom avea o problemă să găsim oameni competenţi pentru toate funcţiile. Vrem să obţinem rezultate cât mai bune şi să aducem alături de noi şi alte partide, alte forţe de opoziţie", a explicat Dacian Cioloş la Digi 24. 

Alianţa cu PNL depinde de principii şi valori 

"O să vedem care sunt obiectivele celor de la PNL, de exemplu. Vrem să lucrăm împreună într-un fel sau altul. Rezultatul de la europarlamentare încurajează mult Alianţa USR - PLUS, dar obiectivul nostru este să câştigăm toate oraşele mari, toate consiliile judeţene. Dacă ar exista o alianţă între USR-PLUS şi PNL, PSD ar rămâne doar cu câteva judeţe, undeva în sudul României. De ce să nu fie loc pentru o înţelegere politică, pentru a obţine majoritate? Am avut discuţii despre nevoia de a menţine legătura pentru ca la momentul oportun să avem deschiderea necesară de o parte şi de alta să putem discuta în mod pragmatic despre modul în care putem duce România mai departe. Vom conlucra cu acele forţe politice care sunt compatibile cu principiile şi valorile noastre. Nu vom renunţa la principiile şi valorile noastre!", a declarat Dacian Ciolos. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel