Alex Navalnîi, eliminat din cursa electorală

Comisia electorală din Rusia l-a avertizat marți pe opozantul Aleksei Navalnîi că va fi eligibil abia începând din anul 2028 din cauza trecutului său judiciar, spulberând încă o dată speranțele acestuia de a-l concura pe Vladimir Putin la alegerile prezidențiale din luna martie a anului viitor, relatează Le Point.


Opozantul rus de 41 de ani, care urmează să iasă duminică din închisoare pentru a treia oară în acest an, duce o campanie în întreaga Rusie în ultimele luni, în pofida avertismentelor repetate din partea autorităților că nu-i va fi acceptată candidatura.

Președinta Comisiei electorale, Ella Pamfilova, a fost și mai precisă marți, respingându-i orice ambiție prezidențială pentru mai bine de zece ani, când sentința care îl împiedică să candideze nu numai că va fi ispășită, ci îi va fi și radiată din cazierul judiciar. "Când va sosi acest termen, spre anul 2028 plus cinci luni, va putea fi candidat cu drepturi depline ... Are toată viața înaintea lui și are cărțile în mână", a declarat Ella Pamfilova, citată de agențiile de presă ruse, în marja Festivalului tineretului la Soci (sud).

În iunie, Comisia electorală explicase deja că opozantul nu ar putea să se prezinte din cauza condamnării sale la cinci ani de închisoare pentru presupuse deturnări de fonduri în detrimentul unei societăți de exploatare forestieră într-un dosar datând din 2009, potrivit Agerpres.

Opozantul insistă că are dreptul să se prezinte la alegeri, bazându-se pe Constituția rusă, care asigură că oricine poate fi candidat dacă nu se află în detenție. "Aceasta este o minciună", a denunțat marți Ella Pamfilova, care afirmă că se bazează pe legea electorală.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel