Alertă pentru salvamontiști. Sute de intervenții în câteva ore

A fost un weekend aglomerat pentru salvamontiștii din toată țara. Numai în ultimele 24 de ore, aceștia au fost solicitați să intervină la zeci de intervenții. 

Salvamontiștii din toată țara au fost solicitați să intervină la peste 250 de cazuri, numai în utlimle 24 de ore la Dispeceratul Național Salvamont, primindu-se 82 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență. 

Cele mai mult apeluri pentru a solicita sprijinul salvamontiștilor au fost primite către Salvamont Sinaia, Brașov și Vâlcea. 

De asemenea s-au mai primit alte 20 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre zona montană.

Risc crescut de avalanșă

”Avand în vedere, gradul ridicat de încărcare cu turiști al domeniilor schiabile, riscul crescut de producere a avalanselor, în toate masivele montane din țară, și numărul mare de evenimente ce se înregistrează constant, până la finalul sezonului de iarnă, salvamontiștii vor rămâne zilnic, cu efective dimensionate corespunzator, de serviciu pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă și în cabinetele medicale ale bazelor și posturilor Salvamont”, susțin reprezentanții Salvamont România.

Echipele Salvamont sunt singurele structuri care deţin competenţa legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecţiuni medicale.

Vezi și: 

Simona Halep, despărțire. Van Cleemput: Nu este vina mea

Aventură pe orbita Terrei cu "iahtul spațial"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel