Aventură pe orbita Terrei cu ”iahtul spațial”

Sebastian Florea / 18 feb 2019 / 11:04 Salveaza PDF Comentarii

Doritorii de turism spațial ar putea ajunge pe orbita Pământului cu un ''iaht spaţial'' de producție rusească.

Rusia dezvoltă un ''iaht spaţial'' capabil să decoleze de pe aerodromuri obişnuite ca orice aeronavă şi să îi ducă pe turişti pe orbita Pământului, a declarat pentru agenţia oficială rusă de presă Sputnik un proiectant şef în cadrul companiei ruse de aviaţie şi tehnologii spaţiale NPO, citat luni de Xinhua.

Mai multe companii private lucrează la nava spaţială autonomă numită Iahtul Spaţial Selena (Selena Space Yacht), alături de Iniţiativa Naţională de Tehnologie (NTI) AeroNet şi grupurile de lucru SpaceNet, a explicat Alexander Begak în cadrul unui interviu. ''Avem oportunitatea de a ateriza pe orice aerodrom, dispozitivul aterizează ca un avion. În prezent calculăm timpul optim pentru călătoria spaţială, o traiectorie de zbor confortabilă, deoarece experienţa ne arată că oamenii nu trebuie să se afle în condiţii de zero gravitaţie pentru o perioadă de zece minute'', a spus Begak.

Citește și: Sancțiuni Rusia. Uniunea Europeană, plan pe termen lung

Când vor avea loc primele zboruri

 

Specialistul a dezvăluit că dezvoltarea navei spaţiale a început în urmă cu doi ani. Trei ''iahturi spaţiale'' vor fi produse, fiecare dotate cu şase scaune pentru pasageri şi unul pentru pilot. Deşi nava va funcţiona în mod autonom, pilotul va fi prezent pentru confortul pasagerilor, a precizat Begak.

Costul zborului se va ridica la aproximativ 200.000 - 300.000 de dolari americani de persoană. Potrivit lui Begak, primele zboruri ar putea avea loc peste cinci ani.

Citește și: India, misiune în spaţiu cu echipaj uman

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24