Urmărește emisiunea live


Alertă în Germania: pericol de atacuri

 Serviciile de securitate germane sunt în stare de alertă, urmărind orice indiciu de violenţă împotriva unor obiective turce din Berlin, Stuttgart şi din alte oraşe, a anunţat luni ministerul de interne, printr-o purtătoare de cuvânt citată de Reuters. 

Mai multe moschei turceşti din Germania au fost incendiate la sfârşitul săptămânii trecute. La moscheea Koca Sinan din Berlin, intervenţia pompierilor a durat mai mult de oră şi jumătate. Poliţia consideră că incidentele ar putea fi legate de manifestaţiile recente a sute de persoane împotriva intervenţiei armate a Turciei în regiunea Afrin din Siria. Obiectivul declarat al forţelor armate turce este îndepărtarea de la frontieră a ameninţări reprezentate de miliţiile kurde YPY, reaminteşte Reuters. 

Conflictele dintre turci și kurzi

Evenimentele "îi pot incita pe kurzii care trăiesc aici, în Germania", a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului de interne. Ea a remarcat extinderea în Germania a conflictelor între turci şi kurzi, aceştia din urmă fiind numeroşi în rândul populaţiei care are legături cu Turcia, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel