Alegerile anticipate, soluţie care trebuie evitată. Călin Popescu Tăriceanu: De asta nu s-au făcut niciodată

Florin Răvdan / 10 oct 2019 / 20:48 Salveaza PDF Comentarii
Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a explicat într-o intervenţie televizată de ce subiectul alegerilor anticipate este unui care trebuie evitat, nefiind decât o poartă spre adâncirea crizei politice din România. 

"Oricând, putem discuta teoretic pe acest subiect, al alegerilor anticipate. Poate să fie o dorinţă, aş spune eu, izvorâtă şi din calcule politice, dar şi fără să fie cunoscute mecanismele constituţionale. Dacă observăm atent, Constituţia a fost astfel gândită încât să evite pe cât posibil crize politice şi alegeri anticipate. Există diverse chei şi pârghii care trebuie acţionate succesiv, complicat, acesta fiind şi motivul pentru care niciodată în aceşti 30 de ani de democraţie în România nu s-a apelat la alegeri anticipate.

Nu mai vorbim şi de reticenţa parlamentarilor de a declanşa aceste mecanisme. Cred că soluţia alegerilor anticipate, care presupune o lungă perioadă de instabilitate şi criză politică, trebuie evitată. Soluţia cea mai potrivită este ca ritmul consultărilor şi etapele care urmează să fie cât mai rapid, astfel încât să ajungem repede la un vot în Parlament pe un premier cu un program care să repună lucrurile în normalitate, pentru că avem urgenţe"


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26