Alegeri SUA. Facebook şi Twitter joacă tare. O nouă restricție împotriva lui Trump

Reţelele de social media Facebook şi Twitter au semnalat luni, în preziua alegerilor prezidenţiale americane, un mesaj al preşedintelui republican Donald Trump.  

Mesajul se referă  la votul anticipat în statul-cheie Pennsylvania, pe care l-au considerat 'înşelător', relatează AFP. 

În cursul serii, preşedintele republican a publicat un tweet în care califica drept 'foarte periculoasă' decizia de săptămâna trecută a Curţii Supreme cu privire la votul anticipat în Pennnsylvania.

Cea mai înaltă instanţă din SUA a autorizat acest stat să numere până la trei zile după alegeri buletinele de vot trimise prin poştă, după ce a fost sesizată de republicani, preocupaţi că votul anticipat ar putea fi în defavoarea lor.

În tweet-ul său, Donald Trump, care agită cu regularitate, fără probe, ameninţarea unei fraude electorale în masă în condiţiile votului anticipat - notează AFP -, a afirmat că această decizie 'subminează întregul sistem juridic american' şi 'va provoca violenţă pe străzi'.

VEZI ȘI Alegeri SUA, Trump vs. Biden. Bătălie CRÂNCENĂ pe ultima sută de metri a campaniei electorale

Pe pagina de Twitter a preşedintelui american, mesajul nu mai este vizibil imediat şi trebuie să faci clic pe el pentru a-l afişa. 'O parte sau în totalitate a conţinutului împărtăşit în acest tweet este contestat şi susceptibil să fie înşelător cu privire la modul de participare la alegeri sau la un alt proces civic', scrie reţeaua lângă acest tweet, adăugând un link în care se explică siguranţa votului anticipat.

Twitter a semnalat deja mesaje ale preşedintelui în exerciţiu pe care le-a considerat drept 'înşelătoare' sau făcând 'apologia violenţei'.

Pe pagina de Facebook a preşedintelui mesajul este în continuare vizibil, dar reţeaua lui Mark Zeckerberg, acuzată că nu a făcut suficiente eforturi în lupta contra dezinformării online în 2016, a adăugat următoarea explicaţie: 'Votul în persoană şi votul prin corespondenţă au făcut de mult timp dovada unei mari fiabilităţi în SUA. Frauda electorală este extrem de rară, indiferent de tipul de vot', conform AFP, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel