LIVE  Alegeri SUA 2020: TRUMP vs. BIDEN, bătălia pentru America. Rezultatul alegerilor - LIVE/DC News

Donald Trump și Joe Biden poartă o luptă la baionetă în marea bătălie pentru Casa Albă. Urnele s-au închis și a început numărarea voturilor.

UPDATE - 

UPDATE - Biden a trecut în avans în Wisconsin și Michigan și în acest moment e favorit pentru a deveni noul președinte al SUA

UPDATE - În acest moment situația într-un stat cheie e dramatică. În Wisconsin, Joe Biden are un avans de doar 0.3% (apropixativ 8.000 de voturi) și mai sunt de numărat doar 5% din sufragiile electorale. Totodată, Trump conduce în Pennsylvania cu 700.000 de voturi, dar mai sunt de numărat sute de mii de voturi, majoritatea prin corespondență, așadar în favoarea lui Biden. Totul se joacă!

UPDATE - 10:08 - Situația încă e incertă în multe state-cheie. Încă nu știm un rezultat sigur deși ambii candidați și-au anunțat victoria

UPDATE -  Donald Trump a anunțat victoria sa în timpul unui discurs la Casa Albă. El a precizat că republicanii „vor luat tot”. Președintele a acuzat tentative de fraudă și a prezentat cifrele care arată victoria sa. Acesta a avertizat că se va adresa Curții Supreme dacă vor apărea noi voturi care vor „fi adăugate pe listă”

UPDATE - 09:09 - Donald Trump se lasă încă așteptat

UPDATE - 08:25 - În acest moment, la cum arată datele, totul se joacă în trei state cheie: Pennsylvania, Michigan și Wisconsin. În contextul în care se preconizează că Penssylvania va fi câștigată de Trump, Biden e obligat să câștige atât Michigan, cât și Wisconsin. În toate cele trei state Trump conduce, dar mai sunt voturi de numărat.

UPDATE - 08:11 - Trump va face și el declarații

UPDATE - 07:43 - Biden preconizează victoria democraților! Acesta a transmis că e în cărți în state-cheie precum Michigan și Wisconsin, dar și în Georgia, chiar dacă potrivit datelor Trump conduce. Biden a amintit de faptul că a câștigat Arizona iar în Pennsylvania încă se joacă. El spune că am putea afla rezultatul alegerilor abia a doua zi

UPDATE - 07:31 - Potrivit CNN, Joe Biden urmează să facă declarații de presă în scurt timp. Întreaga planetă așteaptă cu interes maxim ieșirea lui Biden în contextul în care Trump a întors din nou sondajele și pare favorit la câștigarea unui nou mandat, deși încă se joacă intens

UPDATE - 07:20 - Potrivit Fox, Trump a câștigat Texas și Ohio, ultimul stat-cheie (swing) în bătălia pentru Casa Albă. Din momentul acesta e presiune uriașă pe Biden care, dacă pierde și Pennsylvania, unde conduce tot Trump, deși a luat surprinzător Arizona, va fi obligat să câștige Michigan și Wisconsin pentru a mai spera la victorie. 

UPDATE - 07:03 - În ceea ce privește Congresul, datele preliminare de peste ocean indică că Democrații își vor păstra controlul Camerei Reprezentanților, în timp ce Republicanii vor controla Senatul. Datele nu sunt oficiale 

UPDATE - 6:53 - Joe Biden va câștiga fără nicio emoție în trei state: California, Oregon și Washington, state democrate în mod tradițional. 

UPDATE - 6:39 - Potrivit Fox News, Trump va câștiga și Utah și Carolina de Sud, dar nu e nicio surpriză. Interesant e că Texasul, stat în care republicanii defilează, Trump conduce, dar la o diferență mult mai mică decât s-ar fi așteptat. Marile victorii până acum ale lui Trump ce îl fac favorit sunt în statele-cheie (swing state) Florida și Carolina de Nord. Michigan, Wisconsin, Pennsylvania, Florida, Carolina de Nord și Arizona devin esențiale în acest moment pentru Biden și Trump. Fox News anunță că Arizona va fi câștigată de Biden, stat pe care Trump l-a câștigat în 2016. Bătălia pentru Casa Albă se joacă!

UPDATE - 6:29 - Se mai votează doar în Hawaii și Alaska

UPDATE - 5:40 -  Interesant e că niciunul dintre candidați nu a câștigat până acum state câștigate de tabăra adversă în 2016. Democrații lui Joe Biden sunt obligați să câștige în Michigan, Wisconsin și Arizona în cazul în care pierd Pennsylvania și Ohio, oraș industrializat unde Trump conduce în numărătoarea voturilor.

UPDATE 5:41 - Trump a câștigat Carolina de Nord, un alt stat-cheie. Informația e publicată de CNN, Fox News, New York Times. În Carolina de Nord s-au numărat 92% din voturi

UPDATE 5:23 - Trump conduce în statele-cheie, deși Biden a pornit „ca din pușcă”. Acest lucru se explică prin faptul că întâi au fost centralizate voturile prin corespondență, majoritar democrate (Joe Biden). În prezent, în state-cheie precum Ohio și Carolina de Nord, Trump are un avans. Florinda, un alt stat esențial a fost câștigat deja de Trump. Meciul încă se joacă, voturile încă se numără.

UPDATE - Texas, un stat important tradițional republican, cu 38 de electori, e condus de Donald Trump. Biden a câștigat în Illinois, Rhode Island şi Connecticut, state tradițional democrate care îi aduc 31 de electori. Cine atinge 270 de electori e președinte! Totodată, e preconizat că Biden va câștiga New York și Washington. Bătălia se va da însă pe state-cheie precum: Michigan, Wisconsin, Pennsylvania, Florida, Carolina de Nord, Arizona. 

UPDATE - Sunt violențe în mai multe state din SUA! Mișcarea Black Lives Matter se confruntă cu forțele de ordine la Washington, dar și în Florida, stat-cheie câștigat de Trump

UPDATE - Donald Trump revendică victoria în Florida, un stat-cheie pentru câștigarea alegerilor. Florida e printre statele care face diferența la prezidențiale. E de menționat că niciun republican în ultimii aproape 100 de ani nu a devenit președinte fără să câștige Florida

Știrea inițială:

Bătălia pentru Casa Albă se dă între președintele în exercițiu republicanul Donald Trump și democratul Joe Biden, fostul vicepreședintele al lui Barack Obama.

Din primele informații ale Fox News (apropiată de Trump) și CNN (apropiată de Biden) ambii candidați au câștigat în statele tradiționale republicane și democrate până în prezent. 

Există state tradiționale, state „roșii” care votează permanent cu republicanii (n.r. - Donald Trump) și state „albastre” care votează permanent cu democrații (Joe Biden). Dar, foarte importante sunt statele așa-numite swing, adică statele care își schimbă culoarea de la o alegere la alta.

Statele care swing care vor decide câștigătorul sunt: Michigan, Wisconsin, Pennsylvania, Florida, Carolina de Nord, Arizona.

Amintim că cine atinge numărul de 270 de electori câștigă alegerile

În SUA președintele e ales de Colegiul Electoral în care sunt 538 de voturi. Fiecare stat are alocat un număr de electori, care vor vota în Colegiu în funcție de ceea ce vor decide cetățenii statului respectiv la urne. Numărul de electori este dat în funcție de situația demografică a fiecărui stat, astfel încât bătălia se dă pentru cele mai importante dintre ele.

2. -imagine fara descriere- (electori-harta-sua_22265800.png)

Foto: Harta SUA în funcție de numărul de electori alocat fiecăruit stat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel