Alegeri parlamentare, VOT DIASPORA. Informații de ultimă oră

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Alegerile parlamentare se desfășoară fără probleme la secțiile de votare din străinătate, anunță Ministerul de Externe din România. Prima zi de votare s-a încheiat în țările din Asia și în Australia, iar în SUA și Canada procesul electoral este în plină desfășurare.

În străinătate secțiile de votare sunt deschise două zile. Deja prima zi a votării s-a încheiat în 19 secții de votare din Noua Zeelandă, Australia, Republica Coreea, Japonia, China, Filipine, Malaezia, Republica Singapore, Republica Indonezia, Regatul Thailandei, Vietnam și Kazahstan.

De asemenea, prima zi a votării în străinătate la alegerile parlamentare 2020 a început și în secțiile de votare din SUA și Canada. Procesul electoral decurge în condiții foarte bune, la ora 17.00, ora României, deschizându-se și secțiile de votare organizate în vestul SUA (Los Angeles, Anaheim, Sacramento, San Francisco, Los Altos, Las Vegas, Portland și Seattle) și Canadei (Vancouver). Prima zi a votării continuă în 729 de secții de votare.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate pot vota la alegerile parlamentare din anul 2020 la oricare dintre cele 748 de secții organizate în străinătate, sâmbătă, 5 decembrie și duminică, 6 decembrie 2020. Secțiile de votare sunt deschise între orele 7.00 și 21.00 (ore locale), cu posibilitatea prelungirii votării până cel mult la ora 23.59 în cazurile în care mai există alegători care la ora 21.00 se află la sediul secției de votare sau se află la rând în afara sediului secției de votare, pentru a intra în localul de vot.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel