Parlamentare 2020. Cum vor vota constănțenii aflați în carantină

La nivelul județului Constanța au fost realizate pregătiri complexe pentru organizarea scrutinului de pe data de 6 decembrie, anunță Prefectura Constanța. 

În județul Constanța sunt 559 de secții de votare, dintre care 211 doar în municipiul Constanța. Față de ultimele alegeri organizate (cele locale din 27 septembrie), este o secție de votare în plus, în orașul Năvodari.

În data de 6 decembrie a.c., cetățenii din localitățile carantinate din județul Constanța (18 la număr, în acest moment), vor putea merge să-și exercite dreptul de vot, fără să completeze o declarație pe proprie răspundere. Mai precis, locuitorii din zonele carantinate vor putea merge la secția de votare la care sunt arondați, doar în baza actului de identitate.

La scrutinul din 6 decembrie se va vota și cu urna specială

Ești izolat/carantinat la domiciliu și ai toate documentele justificative? În cazul în care ești carantinat sau izolat la domiciliu și ai toate documentele necesare pentru a justifica regimul impus de DSP Constanța, dar și cererea pentru exercitarea dreptului de vot prin urna specială, actele trebuie depuse, de către oricine, în numele tău, la secția de votare la care este arondat imobilul în care ești izolat/carantinat, pe data de 5 decembrie a.c., în intervalul orar 18:00 – 20:00. A doua variantă, în acest caz, este să trimiți toate documentele, la fel, printr-un intermediar, la sediul BEJ sau pe adresa de e-mail [email protected].

Ești izolat/carantinat la domiciliu și NU ai toate documentele justificative? Situația cere să completezi cererea tip, pe care, apoi, o vei trimite pe adresa de e-mail [email protected], până pe 4 decembrie a.c. Biroul Electoral Județean va centraliza toate cererile și le va trimite la DSP Constanța, care, mai departe, va analiza toate aceste cereri, pentru a verifica dacă persoanele în cauză sunt, într-adevăr, izolate/carantinate la domiciliu. O listă completă va fi transmisă de DSP Constanța către BEJ Constanța, iar, apoi, lista finală ajunge la Instituția Prefectului. De aici, reprezentanții Prefecturii vor trimite către toate secțiile de votare, până cel târziu pe data de 6 decembrie a.c., ora 10:00, listele cu oamenii care au dreptul să voteze, folosind urna specială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel