EXCLUSIV  Alegeri anticipate. Cristian Bușoi avertizează PSD: Ar fi un risc. Populația va privi foarte negativ o astfel de acțiune / video

Sursă foto: Facebook Parlamentul României - Camera Deputaţilor
Sursă foto: Facebook Parlamentul României - Camera Deputaţilor

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi a vorbit despre posibilitatea alegerilor anticipate în România.

Analistul politic Bogdan Chirieac l-a întrebat pe Cristian Bușoi, europarlamentar PNL, despre posibilitatea ca în România să fie organizate alegeri anticipate:

„Vedeți posibilă, ipoteza vehiculată deja în presă, privind organizarea de alegeri anticipate anul acesta? Se spune că PSD și PNL ar dori să organizeze în septembrie, fiindcă pe fondul nemulțumirii crescânde ar putea obține un procent mai mic dacă alegerile vor avea loc la termin, în 2024“, a spus Bogdan Chirieac.

„Calculul politic și al sondajelor ar putea să arate astfel, dar declanșarea alegerilor anticipate este un proces extrem de dificil din punct de vedere constituțional. Trebuie să cadă două guverne succesive. Atunci când s-a mai încercat, înainte de pandemie, până să vină domnul Cîțu a fost propus din nou domnul Orban și Curtea Constituțională a spus răspicat că nu poți veni cu propuneri cu intenția vădită de a pica acele propuneri. Prin urmare avem și niște decizii ale Curții care îngreunează și mai mult acest procedeu.

Eu cred că, din păcate, iar pe această speță dumneavoastră sunteți un specialist extrem de bun, războiul din Ucraina nu se va potoli, dimpotrivă, posibil să avem escaladări. Chiar dacă nu se pune problema de a avea un conflict pe teritoriul României, inclusiv în Republica Moldova, starea de spirit a populației, așteptarea populației, așteptarea partenerilor noștri strategici, care ne oferă o umbrelă de securitate, va fi să rămânem cu o guvernare stabilă până la alegerile de la sfârșitul anului 2024 și nu să încercăm experimente și crize politice într-o perioadă atât de dificilă.“, a spus europarlamentarul liberal.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Rotativa la guvernare. Cristian Bușoi (PNL) a spus ce miniștri vor fi schimbați

Bușoi: Este extrem de puțin probabil

„Chiar dacă economic lucrurile au fost gestionate decent, exceptând inflația, care e în toată lumea, prețurile la energie s-au mai calmat, au fost și niște măsuri ale coaliției. De asemenea, mediul de afaceri este sub o presiune. Anumite domenii sunt în blocaj, fondurile europene merg mai greu la implementare, iar toate aceste lucruri ne duc spre direcția de a nu merge spre o criză politică. Dacă vreunul dintre partidele din coaliție, iar aici mă refer la PSD, ar avea o astfel de intenție, evident că este și un risc. Populația va privi foarte negativ o astfel de acțiune.

Eu cred că e puțin probabil să avem alegeri anticipate, ținând cont de contextul geopolitic, de problemele economice, dar și de dificultatea constituțională de a ajunge la alegeri anticipate. Este extrem de puțin probabil“, a mai spus Cristian Bușoi.

CITEȘTE ȘI    -    Dan Podaru (PNL), la DNA, depune plângere penală împotriva lui Clotilde Armand și Vlad Voiculescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel