Airbus Helicopters susține Colegiul Tehnic „Transilvania" din Brașov în formarea noii generații de specialiști pentru industria aeronautică

Crişan Andreescu / 12 sep 2017 / 10:13 Salveaza PDF Comentarii

După înființarea în 2016 a unei clase de tehnicieni „structură", Airbus Helicopters salută interesul tot mai mare al tinerilor față de domeniul aeronauticii, care este confirmat de dublarea, în acest an școlar, a numărului de elevi care urmează cursurile de aeronautică ale Colegiului Transilvania din Brașov.

Ca o consecință, pe lângă tehnicieni specializați în structură, începând cu acest an, este disponibilă o nouă specialitate, aceea de tehnicieni aparate de bord (avion).

„Suntem încântați că programul nostru educațional are priză la tinerii din Brașov. Am început cu o clasă de 28 de elevi iar anul acesta numărul lor s-a dublat. România are nevoie de specialiști în aeronautică și Airbus Helicopters susține cu toată energia profesionalizarea tinerilor, astfel încât să fie pregătiți atât pentru schimbul de generații, cât și pentru acoperirea necesarului de forță de muncă generat de dezvoltarea industrială prevăzută. Pe platforma de la Ghimbav este nevoie de un suflu nou, avem mulți specialiști care se află la apusul carierei și care vor trebui înlocuiți, dar și de cadre noi pentru activitatea ce se va desfășura în facilitățile industriale deja realizate", a spus Serge Durand, Directorul General al Airbus Helicopters Industries România.

„Parteneriatul Airbus Helicopters – Colegiul Tehnic Transilvania asigură pregătirea generală şi profesională a elevilor la nivelul cerinţelor angajatorilor, adaptate la dinamica pieţei muncii. Materialele educaţionale oferite şcolii creează premisa formării şi dezvoltării competenţelor pentru viitorii specialişti în domeniul aeronautic.
Formarea cadrelor didactice a reprezentat o investiţie importantă în dezvoltarea capitalului uman cu impact asupra creşterii calităţii actului educaţional oferit elevilor pregătiţi în specializări din domeniul aeronautic", a declarat Daniela Felegean, Colegiului Tehnic „Transilvania" din Brașov.

[citeste si]

Clasele cu profil aeronautic ale Colegiului tehnic „Transilvania" din Brașov sunt rezultatul unui proiect educațional generat și susținut de către Airbus Helicopters Industries, Ministerul Educației Naționale, Ambasada Franței, Institutul Francez din România, Alianța Franceză, Inspectoratul Școlar Judetean Brasov, clusterul Transylvania Aerospace, IAR SA, Colegiul Tehnic Henri Coandă, Campusul de Meserii și Calificări Aeronautice Provence – Alpes – Côte d'Azur.

Cei 56 de elevi care urmează aceste cursuri vor obține, la finalul a patru ani de studii, diplome de tehnicieni aparate de bord și tehnicieni structură.
Parteneriatul dintre Airbus Helicopters și Colegiul Tehnic „Transilvania" are loc în contextul investiției Airbus Helicopters în noua fabrică de la Ghimbav unde va fi produs elicopterul Super Puma H215.

Despre Airbus

Airbus este lider mondial în aeronautică şi servicii în domeniul spaţial. În 2016 a generat venituri de 67 miliarde de euro şi a avut aproximativ 134.000 de angajaţi. Airbus oferă cea mai complexă gamă de avioane de pasageri, cu capacităţi între 100 - 600 de locuri. Airbus este de asemenea lider european în domeniile avioanelor cargo, de luptă, transport şi misiuni de salvare precum şi numărul 1 în Europa şi numărul 2 mondial în industria spaţială. în domeniul elicopterelor, Airbus livrează cele mai eficiente soluţii civile şi militare din lume.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25