Airbnb ar putea fi limitat în Veneția. Un alt oraș italian dorește limitarea apartamentelor de închiriat

Pixabay
Pixabay

Veneția și Florența doresc limitarea apartamentelor de închiriat în regim Airbnb, deoarece știrbesc din standardul general al serviciilor oferite turiștilor și plătesc mai puține taxe.

Turismul poate crea supraaglomerare în orașele precum Veneția. Împreună cu Florența, cele două metropole au trimis Guvernului italian un „Decalog”, prin care cer ca cele 10 aspecte menționate să devină realitate în următorii ani, scrie CNN. Printre acestea, se numără și limitarea locațiilor închiriate prin Airbnb.

„Fenomenul de închiriere pe termen scurt trebuie să fie gestionat mai bine și cu un set de reguli mai clare”, se menționează în documentul trimis la Roma. Autoritățile locale susțin că în spatele unei „închirieri se ascunde o afacere”, care nu se supune reglementărilor hoteliere. Taxa pentru proprietari este de 21%, pe când cea pentru hoteluri este de 60%. 

Administrațiile orașelor propun ca proprietățile să fie clasificate în funcție de timpul pe care un turist îl poate petrece, iar o proprietate să nu poată fi închiriată mai mult de 90 de zile pe an. Mai multe locații sunt de fapt proprietățile unor investitori, care își creează astfel o linie de apartamente de închiriat în orașele istorice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel