EXCLUSIV  Ai fost la ecograf și ți-a găsit noroi? Dr Teodor Bădescu: Iată principala cauză! Puțină lume știe / video

Fotografie creată de Karolina Grabowska, de la Pexels
Fotografie creată de Karolina Grabowska, de la Pexels

Ai fost la ecograf și ți-a găsit noroi? Ce este mai exact?

Ce este mai exact noroiul la fiere?

Dr Teodor Bădescu, medic primar Gastroenterologie cu competențe în Endoscopie și Endoscopie Digestivă Terapeutică, de la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit despre acest subiect la DC News.

”Mai nou acum îi spunem ”sludge” sau noroi. De cele mai multe ori, sunt așa zișii microcalculi care sunt acolo, sediment sau polipi colesterolici care apar ca niște mici muguri de colesterol și care se văd la ecograf. Puțină lume știe că principala cauză a unei pancreatite acute este existența acestor microcalculi. Majoritatea pancreatitelor sunt biliare. Indicația este să scoți colecistul. Se poate face și o endoscopie. Se pot vizualiza foarte bine pancreasul și căile biliare, se pune un diagnosticul foarte precis. Endoscopia permite și puncție”, a spus dr. Teodor Bădescu.

Alimente de care e bine să nu te atingi. Bădescu (Sanador): Nu mereu ce e gustos e și bun

”Dulcele este un aliment care nu face neapărat rău în mod direct ficatului, dar el este metabolizat și este depus ca glicogen în ficat, apoi, treptat, transformat în grăsime. Astfel, apare ficatul gras. Dependența de dulce este aproape ca la orice drog. Cei dependenți de dulce mănâncă foarte mult”, a spus medicul Teodor Bădescu la Interviurile DC News și DC Medical. 

”Nu întotdeauna ce este gustos e și bun, mai ales pentru sănătate. Fiind gastroenterolog, le recomand pacienților mei, mai ales celor cu probleme digestive, boli de reflux, gastrite, să nu consume prăjit, afumătură, grăsime, cel puțin pe perioada cât suferința este acută”, a precizat medicul Bădescu.

În cadrul interviului, a vorbit și despre oboseala intelectuală, dar și despre axa creier - intestin - ficat.

”În ziua de azi e și oboseala intelectuală, acest efort susținut. Este o axă despre care se discută foarte mult, e o chestie destul de recentă: axa creier - intestin - ficat. Sunt toate legate între ele. Mesajele care pleacă de la creier, în special cele negative, se reflectă asupra întregului organism. Nu numai asupra unor organe. Ficatul este unul dintre acestea”, a spus specialistul.

”Ficatul este cel care metabolizează toți compușii care trec prin organism, în special compușii toxici, el detoxifică organismul. Medicamentele - cam 70 la sută - se metabolizează hepatic. Cele mai multe trec pe la ficat”, a explicat medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel