Ai alimentat cu benzină în loc de motorină? Nu te speria. Iată ce trebuie să faci

Alimentare cu carburant
Alimentare cu carburant

Tuturor ni se poate întâmpla să nu fim atenţi atunci când alimentăm şi să încurcăm tipul de carburant. Nu e foarte grav, dacă urmaţi sfaturile de mai jos. 

Nu porni motorul 

Dacă ai fost suficient de norocos să observi că ai adăugat benzină în loc de motorină înainte să pleci de la stația de alimentare, este necesar să-ți păstrezi calmul și să eviți cu orice preț pornirea motorului. Benzina nu are aceleași proprietăți de lubrifiere precum motorina, iar atunci când ajunge în sistem, va afecta injectoarele de presiune și alte componente ale motorului, lucru care se va traduce prin cheltuieli însemnate cu reparațiile și timp petrecut la service, scrie autovit.ro

Du mașina la service 

În continuare, mașina trebuie dusă la un atelier specializat, unde mecanicii vor elimina toate resturile de benzină și o vor înlocui cu carburantul potrivit. În cazul în care ești curios cu privire la operațiunile prin care se realizează reparația sau îți dorești să te ocupi personal de aceasta, cu toate că nu este recomandat, îți prezentăm procedura standard a mecanicilor, atunci când se confruntă cu o mașină în care a fost adăugată benzină în loc de motorină: 

1. Golirea completă a rezervorului, care necesită demontarea banchetei din spate și scoaterea pompei de carburant. Dacă este vorba despre un model de mașină în care capacul pompei este situat într-un loc inaccesibil, se poate opta chiar și pentru demontarea totală a rezervorului. În funcție de situație, poate fi necesară și golirea întregii instalații;

2. În continuare, mecanicii vor schimba filtrul de combustibil al mașinii, vor monta toate componentele la loc și vor adăuga motorină în rezervor. Dacă ai fost norocos și ai reușit să sesizezi problema înainte de a pleca la drum, motorul ar trebui să pornească, după doar câteva încercări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel