Africa se RUPE: Imagini SPECTACULOASE

Africa de Est se rupe la propriu de restul continentului. Recent, în Kenya a apărut o ruptură adâncă de zeci de metri chiar pe o șosea foarte circulată. 

Africa de Est se desparte de restul continentului într-un eveniment geologic care va avea loc însă într-o perioadă îndelungată. Semnele sunt vizibile încă de acum. 

Ruptura geologică care are loc în partea de est a continentului,  se lărgește într-un ritm mai rapid decât se aștepta, din punct de vedere geologic.

Mișcarea a provocat deja mari probleme în Africa. În Kenya a rupt pur și simplu în două o șosea foarte importantă, dupăcum se poate vedea în imagini. 

"Marele rift împarte Africa în două plăci. O placă se îndepărtează de cealaltă cu o viteză considerabilă la nivel geologic. În viitorul apropiat, vom avea o placă somaleză care se va separa de altă placă nubiană," a explicat geologul David Adede.  

Groapa a înghițit toată apa 

El a explicat că, după ce drumul a crăpat, s-a lărgit și a apărut o mare gaură care a  înghițit toată apa (au fost inundații recente în zonă), ducând la mai multe fisuri în pământ. El a adăugat:

"Există o mare nevoie ca cercetătorii să realizeze un studiu cuprinzător pe terenul acestei regiuni, astfel încât să poată stabili clarriscurile cu privire la locurile în care se pot construi drumuri și clădiri rezidențiale. Acest lucru poate juca un rol esențial în gestionarea dezastrelor naturale în cazul în care acestea se vor întâmpla."

Cele două bucăți masive de pământ - placa nubiană și placa somaleză - se separă cu câțiva milimetri în fiecare an datorită unui "superplum", o porțiune uriașă a mantalei pământului care transportă căldură din apropierea miezului până la crustă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel