Urmărește emisiunea live


Ponta îi mulțumește lui Barosso: A spus adevărul despre Schengen

Premierul Victor Ponta, în deschiderea ședinței de Guvern de joi, a adus mulțumiri președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, precizând că este primul politician european care a spus adevărul despre motivele invocate pentru amânarea aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen.

"Vreau să mulțumesc în acest context primului politician european, dl președinte al Comisiei Europene Barroso, care a spus, în sfârșit, adevărul despre Schengen, că este un amalagm inacceptabil între Schengen, MCV, romi, muncitori și tratatul de aderare, că de fapt este vorba de șovinism, rasism, protecționism, și că Europa merge într-o direcție greșită, că România și Bulgaria sunt perfect pregătite pentru a adera, și că mergem într-o direcție greșită cea în care lăsăm aceste puseuri de dinainte de al Doilea Război Mondial să guverneze Europa", a declarat premierul Ponta, citează hotnews.ro.

"De fapt problema aderării la Schengen nu mai este o problemă tehnică, este o problemă politică în care de fiecare dată apare altceva și probabil va mai apărea", a mai susținut șeful Executivului, adăugând că vineri îi va transmite și personal mulțumirile președintelui CE.

Împreună cu premierul Republicii Moldova, Iurie Leanca, prim-ministrul României se va afla la Bruxelles, unde se va întâlni cu Barroso și cu Comisarul european pentru energie Günther Oettinger.

La începutul acestei săptămâni, președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat pentru postul francez de televiziune TF1 că Romania și Bulgaria nu vor adera la Spațiul Schengen la 1 ianuarie 2014, deoarece nu există unanimitate pentru aderare, deși cele două state îndeplinesc condițiile tehnice, adăugând că "În această dezbatere despre Schengen este un amalgam incredibil între Schengen, imigrație, Lampedusa, muncitori în străinătate. E un amestec pe care trebuie să-l denunțăm, altfel vom avea de înfruntat creșterea mișscărilor extremiste care împing Europa să facă lucruri foarte periculoase".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel