Afganistan: Cel puţin 9 răniţi într-un atac taliban împotriva sediului unui ONG la Kabul

Talibanii au revendicat un atac întreprins miercuri împotriva ONG-ului Counterpart International la Kabul şi aflat încă în desfăşurare, un bilanţ provizoriu indicând cel puţin nouă răniţi, relatează AFP şi dpa.

O explozie puternică a zguduit miercuri, înainte de prânz (07:30 GMT), centrul capitalei afgane, poliţia localizând-o iniţial într-o zonă cu numeroase magazine, sedii de ONG-uri, precum şi o clădire a Naţiunilor Unite. Potrivit lui Nastrat Rahimi, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, explozia a avut ca ţintă sediul ONG-ului Counterpart International, care se învecinează cu birourile procurorului general.

'Agresorii au intrat în complexul ONG-ului. Poliţia a încercuit zona, iar operaţiunile continuă', a menţionatul purtător de cuvânt. Atacul a fost revendicat de talibani, care au motivat că ONG-ul este implicat în activităţi 'dăunătoare' şi are legături cu USAID, agenţia americană pentru dezvoltare internaţională. Potrivit site-ului Counterpart International, organizaţia, fondată în 1965 de o actriţă australiană şi de un preot, are activităţi în toată lumea şi, din 2005, desfăşoară în Afganistan programe în sprijinul societăţii civile.

Cel puţin nouă răniţi au fost transportaţi la spitalele din Kabul, a comunicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Wahidullah Mayar, în timp ce serviciile de urgenţă au anunţat pe Twitter că tratează 15 răniţi. Ministerul de Interne a menţionat că a salvat '150 de angajaţi ai Counterpart' şi a descoperit la sediul acestuia o maşină-capcană ce urma să fie detonată controlat după securizarea zonei. Explozia de la Kabul a avut loc în timp ce SUA şi talibanii poartă negocieri de pace la Doha, unde părţile pare să fie în dezacord în problema centrală a calendarului retragerii forţelor americane. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel