Afaceri cu sparanghel. Venituri impresionante în doar patru ani

Afacerile cu sparanghel pot aduce profit chiar de patru ori mai mare față de investiția făcută. 

O plantă de sparanghel poate produce timp de 15 ani, iar profitul depăşeşte de patru ori investiţia când planta ajunge la maturitate. Pentru o investiţie de 25.000 de euro, profitul ajunge în 4 ani la 100.000 de euro, scrie Mediafax. 

Culturile de sparanghel, considerat „hrana regilor", generează în patru ani un profit de patru ori mai mare faţă de investiţiile iniţiale, scrie Ziarul Financiar. Producătorii de sparanghel din România şi-ar extinde culturile, însă se confruntă cu lipsa forţei de muncă.

Venituri de patru ori mai mari 

Practic, în medie, o investiţie într-o cultură de sparanghel este de 25.000 de euro, iar după 4 ani când planta ajunge la productivitate maximă, veniturile generate pot fi chiar de 100.000 de euro, de 4 ori mai mari decât investiţia actuală, iar producţia hectar poate ajunge la 10.000 de tone.

În supermarketurile din România o legătură de 450 de grame de sparanghel se vinde cu 14 lei, în timp ce în Italia preţul este dublu, aproape 30 de lei.

Unde se află cel mai mare producător din România 

În România, sunt 200 de hectare cultivate cu sparanghel şi aproximativ 20 de producători, iar cel mai mare producător se află în judeţul Giurgiu şi cultivă aproximativ 170 de hectare.

În timp ce cultura din România este în creştere, producătorii locali se confruntă cu lipsa forţei de muncă. Peste 60 de mii de români s-au îmbarcat în avioane direcţia Germania pentru a lucra la cules de sparanghel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel