EXCLUSIV  Adriana Nica, DEMISĂ și de la conducerea secției ATI. PRIMA reacție: ”ABUZ. Nu se vor opri aici”. Acuză ILEGALITĂȚI în SUUB

Dr. Adriana Nica, demisă mai întâi de la conducerea Spitalului Universitar, acum de la conducerea Secției ATI, a reacționat pentru DCNews, în urma acestei informații. 

Medicul primar Adriana Nica ne-a declarat că ”nu am fost anunțată de motivele pentru care am fost demisă, sunt invocate în decizie niște pagini dintr-un referat al Ministerului Sănătății care a stat la baza suspendării și demiterii mele în calitate de manager al spitalului. Văd că dl manager interimar mă sancționează a treia oară pentru presupuse fapte pe care le-am săvârșit, nu le cunosc care sunt, pentru că nu mi le-a prezentat nimeni. Nu este nimic surprinzător pentru mine, mă așteptam că așa se va întâmpla, mă întrebam doar când va veni momentul, iată că a considerat că, împreună cu mine, nu mai trebuie să fie șefi de secții nici Sorin Oprescu și nici alți medici incomozi pentru mandatul domniei sale de interimar.”

”Nu-mi aduc aminte ca-n starea de urgență vreunul dintre noi să fi ținut vreun raport de gardă, iar în starea de alertă niciun  act normativ nu interzice raportul de gardă dintre medicii care au fost de gardă și cei care urmează să fie astfel încât pacienții să fie trecuți în lista celor care urmează să-i supravegheze în următoarea zi de gardă. Toate s-au făcut cu respectarea distanțării sociale, deci n-a fost niciun raport de gardă susținut cu toți membrii colectivului sau colectivelor respective, dar sunt niște motive pe care le invocă pentru a scăpa de acești șefi incomozi. Mai mult decât atât, Sorin Oprescu e în concediu medical de ieri, înainte de a-i fi comunicată decizia respectivă. Continuă abuzurile actualului manager interimar, cu toții ne așteptam la ele și, cu siguranță, nu se vor opri aici” ne-a mai spus Adriana Nica. 

De ce sunt incomozi

Întrebată despre cauza ce stă în spatele a ceea ce acuză a fi ”abuzuri”, de ce s-a dorit atât îndepărtarea sa, cât și a celorlalți șefi de secție, dar și de ce sunt incomozi, Adriana Nica ne-a răspuns: ”Suntem incomozi pentru că nu ne aliniem cerințelor ilegale, pe care le face actualul manager al spitalului. A numit ieri șef de secție la Nefrologie o doamnă care nu este cadru didactic la UMF Carol Davila în condițiile în care secția e clinică, iar legea sănătății stipulează clar că cei care sunt șefi de secție clinică obligatoriu trebuie să fie și cadre didactice. Cred că a luat spitalul acesta pe persoană fizică, din punctul meu de vedere”. 

Întrebată dacă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a cerut verificări în secția pe care o conduce, așa cum s-a spus în spațiul public, Adriana Nica ne-a răspuns că ”nu, nici la mine, nici la Chirurgie IV, nici la Nefrologie, nici la Medicină Internă, nici la Oftalmologie, n-a venit ministrul Sănătății, n-a făcut nicio anchetă la noi în secții”. 

Dr. Adriana Nica ne-a mai spus că va contesta decizia de a fi înlăturată de la conducerea secției ATI: ”Se vede clar aici că e un abuz din partea actualului manager. Cu siguranță, la un moment dat, toate aceste lucruri vor ieși la iveală și cei care trebuie să facă dreptate vor face acest lucru”.

Autoritățile, sesizate cu privire la ”ilegalitățile” comise de managerul interimar al SUUB

Întrebată despre ce ilegalități vorbește, Adriana Nica ne-a răspuns că ”vorbesc despre multe alte ilegalități comise în această scurtă perioadă pe care acest domn manager interimar le-a comis la nivelul spitalului și probabil că nu se vor opri aici”. Totodată, medicul primar ne-a mărturisit că ”am înștiințat autoritățile statului care pot face lumină, fiind anchete în curs de derulare, prefer să nu vorbesc despre ele în momentul acesta”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel