Adrian Năstase dă cărțile pe față după ce i-a făcut Klaus Iohannis. Legătura cu Guvernul: Plângere la CEDO

Adrian Năstase/ Foto Agerpres
Adrian Năstase/ Foto Agerpres

Fostul premier Adrian Năstase are o reacție dură după gestul președintelui Klaus Iohannis. 

”A te raporta la ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 12 ani și a reexamina acele lucruri este absolut aberant” a afirmat Adrian Năstase, la România TV, despre gestul lui Klaus Iohannis de a-i retrage decorația, gest pe care-l apreciază ”absolut meschin”. 

”Probabil că instanța sau CCR va trebui să decidă” a mai spus Adrian Năstase, adăugând, dur: ”pentru cei care nu sunt în stare să judece singuri, ar trebui introduse niște grile, niște criterii, câteva lucruri care să-i ajute în situații în care sunt oarecum confuzi”. 

”Băsescu, inteligență socială”

Întrebat de Victor Ciutacu, la România TV, cum își explică faptul că nici Traian Băsescu nu a făcut un asemenea gest, Adrian Năstase a răspuns că ”Băsescu are un anumit gen de inteligență socială, pe care nu cred că poate să i-o pună cineva la îndoială și el știa foarte bine pentru ce am fost condamnat”, adăugând că a fost condamnat în baza unor ”raționamente logico-juridice”, neexistând probe. 

”Mie mi se pare absolut oribil, el este cel m-a invitat la Cotroceni” a mai afirmat Năstase. A precizat că a mai fost invitat și anul trecut - n.r. în 2018, dar n-a putut onora invitația pentru că n-a fost în țară, explicând acest lucru într-o scrisoare. 

Adrian Năstase a afirmat că probabil ”asta l-a enervat pe Klaus Iohannis”, referindu-se la faptul că au venit oamenii să discute cu el, la recepția de la Cotroceni, să-l salute. 

Un mic secret îl spun, eu am făcut o plângere la CEDO pentru a-l doilea dosar, în care se cere anumite clarificări din partea Guvernului. Poate era nevoie să existe o anumită coincidență în zona asta” este de părere Adrian Năstase. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel