Adrian Ghenie, unul dintre cei mai bine vânduți artiști români, cucerește Veneția

Adrian Ghenie renovează cu fonduri proprii Pavilionul României de la Veneția, unde își va expune lucrările.

Adrian Ghenie cel mai bine vândut pictor român contemporan reprezintă și în acest an România la ediția 56 a Expoziției Internaționale de Artă-Bienala de la Veneția. Evenimentul se va desfășura între 9 mai și 22 noiembrie.

Absolvent al Universității de Artă și Design din Cluj, Adrian Ghenie prezintă în spațiul complet renovat al Pavilionului României din Giardini di Castello colecția de picturi reunite sub titlul Darwin’s Room.

Apreciat la nivel internațional și un artist innăscut, acesta și-a expus 19 lucrări realizate în perioada 2008-2015 organizate în trei spații expoziționale, conform arhitecturii Pavilionului, fiecare cu o temă specifică: “ The Tempest -furtuna”, “galeria de portrete” (The Portrait Gallery – Autoportret sub chipul Charles Darwin) şi “ The Dissonances of History – disonanţele istoriei”.
Cei care au vizitat Pavilionul României au mărturisit că sunt încăntați că România va participa cu un asfel de proiect incântător.

„Mulți dintre vizitatori au fost impresionați de eleganța gestului pictural din lucrările lui Adrian Ghenie, de adâncimea poveștilor din spatele lor, de felul în care acestea comunică cu conceptul arhitectural realizat de Attila Kim, precum și de conceptul general al expoziției propus de Mihai Pop”, a precizat Cristian Neagoe.

Artistul a investit fonduri proprii în această restaurare, cu scopul de a le oferi următoarelor generații care vor câștiga concursul pentru reprezentarea României la Bienala de Artă de la Veneția condițiile necesare expunerii lucrărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel