Adrian Câciu, semnal pentru economie: Ăsta este mecanismul care NU A FOST LUAT ÎN SEAMĂ

Economistul Adrian Câciu a indicat un mecanism care a fost complet ignorat pentru ajutorarea mediului economic în plină criză generată de pandemie. 

"Mecanismul care a fost scăpat din vedere în toate măsurile luate sau anunțate. Un mecanism atât de simplu, care funcţionează în sistem individual direct bancă-client, dar nu este cuprins într-o măsură legiferată la nivel uniform pentru întreg mediul economic și bancar pentru că este o măsură privată, istoric cunoscută și des folosită în situații normale de piață.

Însă în contextul unui blocaj financiar cvasigeneralizat pe o perioadă de 90 de zile, cu o anvergură de peste 330 miliarde lei, mecanismul scontării ar fi putut fi (și ar putea încă fi) unul salvator, sub condiţia garantării de către fondurile de garantare a plafoanelor individuale per companie, însoţit de o reconversie eventual a instrumentelor de plaţă curente.

Discutăm mult despre capital de lucru, dar oare la ce ne referim când discutăm?

S-a făcut vreun studiu de impact dacă adevărata problemă nu este cumva blocajul financiar? Pentru că, să mă scuzati, dacă problema este blocajul financiar, creditul trebuie îndreptat prin alte mecanisme decât cele generaliste, pompos anunţate", a scris Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook. .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel