ADMITERE FACULTATE 2014. Ce trebuie să faci înainte, în timpul și după un examen

ADMITERE FACULTATE 2014. În această perioadă absolvenții clasei a XII-a dau admitere la facultate, iar emoțiile lor cresc. Profesoara Didina Roșculeț explică, pentru DC News, ce trebuie să facă un elev înainte, în timpul și după un examen.

VEZI ȘI: Parfumurile, PERICULOASE pentru piele. Cu ce pot fi înlocuite


ADMITERE FACULTATE 2014. Iată ce spune profesoara Didina Roșculeț pentru DC News:

ADMITERE FACULTATE 2014. "Ce să faci înainte, în timpul și după un examen? Ai trudit tot anul, învățând pentru examenul care te va clasa într-o nouă etapă a vieții tale. Însă greul abia acum vine. Cum să reușești să treci peste emoții?

- În niciun caz, înainte cu două-trei zile să NU mai citești ceva, "adică să îngrași porcul în ajun". Dacă ai învățat organizat, chiar nu mai e nevoie să te stresezi în ultimele zile.

- Plimbă-te, relaxează-te, ieși cu prietenii.

- Povestește cu colegii sau cu prietenii - te va ajuta foarte mult să eviți gândurile negative legate de "dacă pic, ce mă fac?"

- Dormi 9-10 ore/noapte. Nu cred că îți dorești să adormi în sala de examen.

- Spune-ți permanent că ești cel mai bun și că lucrarea ta îl va impresiona pe cel ce o va citi. Încrederea în tine contează!

- Când ai văzut subiectele, e posibil să ți se pară că nu mai știi nimic. Nu te panica!

- Citește-le pe toate și decide să scrii mai întâi CE ȘTII CEL MAI BINE, nu ce crezi că e cel mai greu sau cel mai mult de scris.

- Fă-ți o listă pe ciornă cu titlul și subiectele. După ce finalizezi câte unul, taie-l de pe listă. Te va ajuta să vezi cum le termini, încet și sigur.

- Controlează timpul. Nu lăsa timpul să te domine! Dacă ai scris subiectele pe ciornă, asigură-te că îți rămâne cel puțin o jumătate de oră ca să le "treci pe curat."

- Citește tot ce-ai scris în lucrare. E posibil ca din cauza grabei sau a stresului să fi făcut mici greșeli pe care nu le-ai observat. Acum, ai ocazia să te corectezi. NU PREDA LUCRAREA PÂNĂ NU AI VERIFICAT CONȚINUTUL EI!!!

- Știu că n-o să-ți placă, dar după ce ieși din examen, cel mai indicat e să mergi acasă și să dormi, măcar o oră. Concentrarea intelectuală te epuizează mai mult decât crezi.

- După-amiază, ieși în oraș cu colegii sau prieteni și distrează-te. Meriți!!!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel